ACCC hävdar bredband hastighet revision ger behövs tillsyn

Den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) har avvisat krav från operatörer att en granskning av Australiens bredbandshastigheter är onödig.

I augusti, ACCC aviserat ett förslag, att utveckla ett övervakningssystem som skulle rapportera tillbaka till myndigheten om vilka typer av hastigheter kan uppnås på australiska fasta nät. Förslaget var att inkludera en anordning som monteras i lokaler mellan 1000 och 12.000 användare i Australien för att testa hastigheten på nätet.

Målet, ACCC sade, är att se till att kraven på operatörer som gör om hastigheterna som erbjuds är korrekta.

Förslaget avvisades på bred front av de stora Internetleverantörer, med de flesta ifrågasätta kommissionens logiken bakom ett sådant förslag när det inte hade visat ett behov av att testa. Telstra sa mer arbete behöver göras för att definiera problemet.

“Telstra är bekymrad över att ACCC har lämnat lite information om grunderna för rättsordningen tänkande bakom förslaget. Problemet är inte klart definierat, och det verkar som liten hänsyn har tagits till de olika politiska alternativ som kan vara tillgängliga för att hantera ett identifierat problem om man föreligga “Telstra sade i sin inlaga.

“Som ett resultat, är Telstra oroad över att det särskilda övervakningsprogrammet bredbandsprestanda och program för rapportering som föreslås kan leda till en suboptimal utfallet för industrin – i form av kostnader – och för konsumenterna, som kan förlita sig på den information som rapporteras när man väljer en ISP. ”

Optus sade ACCC har inte bevisat att konsumenterna finns för närvarande missnöjda med försäljning och marknadsföring av hastighets krav från ISP.

“Vidare, kunder redan har tillgång till ett utbud av online-verktyg som kan ge exakt och realtidsinformation om hastigheten på sin tjänst”, sade Optus.

Telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, telekom; Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Den Communications Alliance sade att i sin diskussion med ACCC i september, bekräftade ACCC att det inte har bedrivit någon forskning för att avgöra konsumenternas bekostnad av bristen på information om bredbandshastigheter.

Alliansen ifrågasatte varför ACCC söker extra medel från den federala regeringen att genomföra förslaget.

Communications Alliance frågor om detta är den bästa användningen av knappa nationella medel, särskilt i omständighet där – inom industrin anser – en övertygande argument för ett system av detta slag har ännu inte gjorts, och mer kostnadseffektiva alternativa lösningar finns redan och / eller kan utvecklas.

Förslaget har stöd av statligt ägda företag rulla ut National Broadband Network (NBN), NBN Co, som sade att sondbaserad testning skulle ge tillförlitliga och användbara mätningar av prestandan hos bredbandstjänster till slutkunder.

Google sade också i sitt påstående att den stöder bredbandsmätning som ett verktyg för ökad insyn.

“Google anser att tillgången på tydlig och korrekt information om höghastighets-Internetanslutning är avgörande för ett fritt och öppet internet. Marknader är beroende av information för att fungera korrekt”, säger Google.

system öppenhet blir ett viktigt regleringsinstrument, så att beslutsfattarna kan bidra till att förbättra informationsflödet mellan tjänsteleverantörer och användare.

Som svar släppte ACCC ett öppet brev om att ingen av de frågor som tas upp ifrågasätta möjligheterna att genomföra ett sådant program. Kommissionen sade att i motsats till de invändningar av telekom anser det att bredbandsmarknaden är inte tillräckligt konkurrenskraftiga, och är i behov av ytterligare tillsyn.

ACCC anser att den nationella detaljhandelsmarknaden för tillhandahållande av fasta bredbandstjänster är inte effektiv konkurrens totalt. Medan detaljistmarknaden för bredband uppvisar vissa funktioner i en konkurrensutsatt marknad, asymmetrin i informationen mellan [ISP] och konsumenter om driftsresultatet före upphandlande är en form av marknadsmisslyckande.

Tillgången till information via bredband jämförelse webbplatser är också alltför beroende av information som tillhandahålls av Internetleverantörer, sade ACCC.

“Bredbands jämförelse webbplatser i Australien replikera i huvudsak den information som [ISP] i deras marknadsföringsmaterial på sina webbplatser för att ge konsumenterna en” one-stop shop “för att välja en tjänst”, ACCC sade med de flesta webbplatser med fokus på pris , hämta kvoter, och överordnade hastigheter.

Ingen tillförlitlig information om den relativa prestandan hos olika [ISP] tjänster finns.

ACCC pekas också ut bredbands entusiast hemsida Whirlpool som opålitliga eftersom de råd som ges på platsen om hastigheter är “subjektiva” och skulle inte ge en god helhetsbild av hur en Internetleverantör.

Kommissionen sade att det skulle fortsätta att arbeta med intressentgrupper och ser att släppa ett ställningstagande om förslaget i början av 2014.

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar