Apples iPhone: Om man tittar på dess historia och nutid att förutsäga framtiden

Det kan tyckas som iPhone inte har förändrats enormt mycket sedan den första modellen började säljas redan 2007 (bortsett från att få en lite större) men gräva i specs bara lite avslöjar hur mycket är annorlunda.

webbplatsen har trawled genom specifikationer för att komma upp med en serie av diagram som visar hur några av de viktigaste ingredienserna i iPhone – som batteriet, kameran, lagring och processor – har avancerat under loppet av ett dussin iterationer. Du hittar dem alla i denna berättelse: Hur iPhone växte upp.

Diagrammen gör det lättare att se några av de uppenbara relationer – som hur batterikapacitet har varit tvungen att öka för att driva större smartphone skärmar, som visas nedan.

hemsidan

I själva verket batteritid är en faktor som användarna betalar en hel del uppmärksamhet på, så det är intressant att iPhone batteritid har förbättrats avsevärt när det gäller taltid och uppspelning av musik, men i andra områden – som Internet via wi-fi, det har (endast) fördubblats under de senaste åtta åren. Det är sannolikt ner effektbehov den stora skärmen, men också alltmer sofistikerade (och större) webbsidor. Fortfarande, titta på tidigare resultat är det osannolikt att nästa iteration kommer att se enorma framsteg inom batteritiden när kommer till bläddring – om bara för att de flesta användare är nöjda (nog) för att ladda på mestadels en daglig basis.

Knastrande data på detta sätt visar också hur snabbt något en gång hyllas som en stor förskott kan snabbt bli föråldrad och överhuvudtaget.

Till exempel, huvudkameran på iPhone 4 var en (vid den tiden) anständig nog fem megapixlar, som i kombination med en 0.3MP selfie-snapper. Men några generationer på, huvudkameran på iPhone 6s är 12MP och även selfie kameran är höjt till fem megapixlar. Räkna med att se till att hoppa igen snart kameran är i allt högre grad en nyckelfaktor för smartphones.

Lagring är en annan intressant område: det har funnits förslag att Apple sluta erbjuda en 16GB version av iPhone eftersom det är alldeles för lite lagring när en app kan väga in på 4GB och en enkel bild på 2MB.

Intels nästa gräns: Strömförsörjning robotar, en utökad vintern hotande för OEM, när robotar eliminera jobb, kommer människor att hitta bättre saker att göra, Microsoft och mobil: Söka efter en väg framåt, som kommer att ha modet att bygga framtiden igen, Apple? titta: nu hårt arbete verkligen börjar, BlackBerry har inget att förlora, så varför inte prova Android, Can Windows 10 spara PC?

Och det verkligen verkar som basmodellen släpar efter: lagring av basmodellen har ökat med fyra gånger under livet av iPhone (från fyra till 16 GB), men lagringen av de andra två modellerna har ökat åtta gånger ( från åtta till 64 och 16 till 128 GB respektive). Som sådan är det svårt att se hur det skulle kunna vara en 16GB iPhone 7 (förutsatt att det finns något sådant).

Allt detta, eller kurs, förutsätter att en stabil och mogen produkt, är inte på väg att förändras radikalt grundläggande designen av iPhone. Om så är fallet, skulle det säkert injicera lite spänning i smartphone världen som har blivit lite för förutsägbar för vissa.

Vad skulle du vilja se i nästa version av iPhone? Låt oss veta genom att publicera en kommentar nedan.

webbplatsens måndag morgon Öppnare är vår öppnings salva för veckan i tech. Som en global webbplats publicerar denna ledare på måndagen 08:00 CET i Sydney, Australien, som är 6:00 Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av webbplatsen globala redaktion, som består av våra ledande redaktörer i Asien, Australien, Europa och USA.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Tidigare på måndag morgon Öppnare

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus