BlackBerry aktier raket på försvars Inst förtroende, slår ut på Samsungs Knox

BlackBerry lager är upp med nära 9 procent i tidig eftermiddag tisdag handel på Nasdaq börsen på nyheten att amerikanska försvars Dept kommer att köpa 80.000 smartphones från gång krisdrabbade företag.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Mobility, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Utbyggnaden kommer att börja 31 januari, och omfatta 1.800 Apple och Android-enheter som en del av en $ 16.000.000 projekt för att ge militära användare tillgång till säkra uppgifter på språng.

President Obama kan vara den mäktigaste mannen i världen (säg några) men han är fortfarande inte tillåtet en iPhone på grund av Secret begränsningar service.

Det kommer vid en tidpunkt då Waterloo, Ontario-baserade företaget, som under de senaste månaderna har, sett huvuden rulla in ledningen, i arbetet med att vända bolaget är inrikta på den lukrativa företaget kunden på grund av kollapsen av dess konsumentmarknaden .

Aktier i BlackBerry ($ BBRY) svävar bara blyg på $ 10 per aktie, den högsta det har varit i månader.

På måndag, BlackBerry tog också sitt företag blogg för att kasta några gliringar på sin nya företags fokuserad rival Samsung genom att peka på ett hål i sin bring-din-egen-enhet Knox säkerhetsprogram.

Samsung har drivit hårt i företaget utrymme för att diversifiera sin verksamhet, med oro från analytiker att den koreanska elektronikjätten kanske inte kunna upprätthålla sin vikt i smartphone världen på lång sikt.

Knox, säker företagsplattform, led i rubrikerna nyligen, efter farhågor om att det var utsatt för en dataläckage. Samsung pekade finger åt Googles Android-operativsystem, som Knox körs på, som den skyldige.

BlackBerry tillfrågades om sin blogg när det gäller den “kritiska” fel “Är Knox redo för företag och statliga kunder som inte kan riskera säkerheten för sina mobildata?

Naturligtvis tog det till tooting sin egen trumpet som dess hantering av mobila enheter (MDM) lösning befogenheter inte bara BlackBerry-enheten, men iPhones, iPads, och Android-baserade enheter.

Knox fungerar bara på vissa Samsung-enheter “bloggen skrev i stället en fördömande ton.” Knox har ingen flexibilitet för BYOD trenden.

Men för dem som använder den och det fungerar, vilka är vi att döma. BlackBerry kan ha nästan 61 procent i MDM marknadsandel i stora företag, säger. Och medan BlackBerry är fortfarande den enda spelaren i MDM utrymme för att, få “rätt att använda” på försvars Dept. nätverk, är Samsungs Knox ikapp med, godkännande för att hantera låg nivå klassificeringar, av säkerhetsprövning.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet