BlackBerry-enheter får mobil VoIP stöd

RIM är att fånga upp med andra smartphone märken med hjälp av ett nytt program att föra mobil VoIP anslutning till BlackBerry-enheter.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Fram tills nu har det inte funnits en enda infödd VoIP-klient för BlackBerry-plattformen, eftersom det har varit för smartphones som kör Android eller iPhone OS. Truphone, Skype och Fring är bara några av de program som stöds av dessa operativsystem just nu.

Ange TringMe, den första tredjeparts, infödd program för BlackBerry som tillåter telefonsamtal över en Wi-Fi-nätverk utan att äta upp röst minuter. Verksamheten kunniga bör också notera att hela världen konferenssamtal är också tillåtet med den här tjänsten.

Det är en bra start för BlackBerry, men om 100 miljoner smartphone-användare “förväntas använda mobil VoIP med 2012,” BlackBerry och tredjeparts app utvecklare bör verkligen få sprickor med detta.

Intresserade BlackBerry ägare kan besöka TringMe mobila applikationen webbplats för att hämta den.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”