Cisco att spendera $ 830.000.000 för e-post bevakningsföretag

Ironport, ett privatägt företag baserat i San Bruno, Calif., Är ledande inom säkerhetsteknik som skannar e-postmeddelanden för spam och virus. Produkterna säljs till stora företag, däribland Cisco, som säger att det har använt Ironport produkt tre år. Ironport tävlar mot säkerhets tungviktare som McAfee och Secure Computing.

En av Ironports viktigaste innovationer är en mjukvara som kan beskrivas webblänkar i e-post till bättre filtrera bort skräppost, inklusive de med länkar till skadliga webbplatser.

Företaget utvecklade tekniken som svar på nya taktik som används av spammare. Specifikt har spammare varit att infoga länkar till e-post istället inbäddning spam-meddelande i e-postmeddelandet. Som ett resultat, kan traditionella spamfilter som skannar innehållet i e-postmeddelanden inte filtrera oönskade meddelanden.

Cisco är världsledande på nätverksutrustning som pendlar Internet Protocol kommunikations trafik runt en företagsmiljö. Genom flera förvärv har företaget också byggt upp en stark säkerhetsportfölj. Ironport förvärvet är betydelsefullt för Cisco främst eftersom det expanderar Ciscos säkerhetsexpertis utanför nätverket och gör det möjligt att erbjuda produkter som också filtrerar faktiska kommunikationen. Detta är särskilt viktigt eftersom nya säkerhetshot fram ur en växande mängden skräppost.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Detta var en mycket strategisk köp för oss “, säger Richard Palmer, Senior Vice President för Cisco Security Technology Group.” Om du tänker på visionen av självförsvarande nätverk, är det viktigt att skydda det som kommer in och ut ur nätverk. Och det är vad Ironport gör.

Ironports 400 anställda kommer att läggas till Ciscos säkerhetsdivision, som idag har cirka 900 personer. Affären förväntas slutföras inom de närmaste tre månaderna.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera