Cisco: Bortom datacentret

Lanseringen av sin Unified Computing System initiativ faktiskt innebär att Cisco Systems nu kommer att försöka att kombinera och övervaka hanteringen av verksamheten inte bara för datacenter men nätverk. Som sätter Cisco på vad som är den största spelregler i Enterprise Computing.

Det är en stor sak för Cisco. Det går in i IT-system marknads som skiljer sig mycket från datacentret nätverk företag, “sade Vernon Turner, Senior Vice President & General Manager, Enterprise Computing, Nätverk, konsumentfrågor, och infrastruktur på International Data Corporation.

Företaget som räknar ut det ömsesidiga beroendet (tror Apple – iPod). Ofta vinner ” Turner sa. “Och det är där jag ser UCS utformningen av den komplexitet virtualisering inom server, lagring och nätverk ” bitar av ett företags datorverksamhet.

Men payoff kan inte komma snart, sade han. IT-infrastruktur, han noterade, tar “en lång tid att byta.”

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Tillvägagångssättet, sade han, inte skilja Cisco från HP och IBM, eftersom Cisco kan gå från hemmet, där det placerar Internet routrar och TV set-top boxar, till “mega datacenter” till kontor som helst i ett företag.

Men Cisco kommer att behöva program som har vidtagits någon som IBM över 20 år att bygga, ” sade han,. Trots detta kan kombinationen av Cisco, VMWare och EMC anses en av de tre konkurrenterna “i datormarknaden” ‘ han sa.

Initiativet sätter också Cisco torget i bladserver striden, konkurrerar med artister som Dell. “Cisco är en legitim konkurrenshot i x86 bladserver marknaden ” och kommer sannolikt att kämpa hårt om marknadsandelar, säger Steven J. Schuchart Jr, huvud datacenter analytiker med Current Analysis. Men Cisco inte stoppa det, att införa en “bredare sortiment av servrar för att konkurrera bortom mycket stora datacenter, ” sade han.

En av de tre stora i datorer, men verkar inte vara vad Cisco Systems vd John Chambers har för avsikt för denna “ekosystem” av hårdvara, chip och mjukvaruföretag att utgöra. Ta Cisco, sade han. “Vi har nästan alltid blir den bästa spelaren” i alla företag man väljer att komma in, ” sade han.

Och det sätt på vilket Unified Computing System tillkännagivande genomfördes han ansåg bevis för uppsåt. Högtalarna från Cisco, EMC, Accenture, VMware och andra viktiga partner var runt ett skrivbord på Cisco huvudkontor i San Jose. Den videopresentation ansluten som Telepresence center med mer än ett dussin andra ställen runt om i världen, inklusive England och Frankrike, där deltagarna kunde se andra genom tvåvägs visuell kommunikation. Och andra fjärranvändare inte i Telepresence centra ansluten via IPTV strömmar till hem- och kontorsdatorer.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera