DOT avfärdar privatliv klagomål mot Northwest

Avdelningen härskade i slutet av förra veckan att Northwest sekretesspolicy, som offentliggjordes på flygbolagets webbplats, inte hindra bolaget från att dela data med den federala regeringen, särskilt när du ombeds göra det. I själva verket fann avdelningen att Northwest, baserad i Eagan, Minnesota., Krävs enligt lag att göra skivor, inklusive passageraruppgifter, tillgängliga för federala myndigheter “vid behov”, enligt ett uttalande.

Klagomålet, inlämnad av Washington, DC-baserade konsumenternas privatliv vakthund Electronic Privacy Information Center (EPIC) och Minnesota Civil Liberties Union, hävdade att nordvästra bedriver illojala och bedrägliga metoder när det delade passagerar namn och registrera data med National Aeronautics and Space Administrering.

Ames Research Center vid NASA hade sökt information i månader efter den 11 september 2001, attentaten mot World Trade Center och Pentagon för att underlätta sina ansträngningar för att göra flygresor säkrare, enligt Transport avdelningen.

Representanter från EPIC och Minnesota Civil Liberties Union inte omedelbart återvända telefonsamtal söker kommentar på domen, men EPIC sade i ett inlägg på sin hemsida att man planerar att ansöka om en omprövning av beslutet.

Företrädare för Transportation Department och nordvästra hade inga ytterligare synpunkter på domen.

EPIC och Minnesota gruppen hade påstått att nordvästra hade brutit inte bara sin egen sekretesspolicy utan även elektronisk kommunikation Privacy Act, den Fair Credit Reporting Act och Minnesota bedrägliga Trade Practices Act när det gav NASA kundregister. Dessa poster ingår passagerarnas namn, sina flygnummer, kreditkortsinformation, hotell och biluthyrning reservationer, och namnen på deras ressällskap.

I juni i en besläktad men separat tvist, US rådmannen Paul Magnuson kastade ut sju konsoliderade grupptalan mot nordväst. Magnuson ansåg att färgerna, som hade laddade att Northwest hade brutit passagerarnas integritet rättigheter, hade ingen förtjänst, delvis på grund av politik publiceras på flygbolagets hemsida var ogenomförbar om inte kärandena påstod sig ha läst det i förväg.

Nordväst är inte det enda flygbolag som har erkänt att dela kunduppgifter med den federala regeringen i samband med 11 september America West, Continental, Delta, Frontier och JetBlue har också sagt att de överlämnade uppgifter om sina passagerare.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation