Dragon NaturallySpeaking 10 Preferred Review

Tal-till-text programvara är en förvärvad smak, men vi anser att det borde vara mycket större utsträckning än vad det är. Det bästa programmet är lätt att använda och, enligt vår erfarenhet, kan vara en mycket snabbare än att skriva – även för genomförda beröringsmaskinskrivare. De bästa produkterna är skickliga på mycket mer än att bara få ord i din favorit ordbehandlare: du kan styra en mängd olika tillämpningar också. Nuance har nyligen släppt den senaste versionen av sin marknadsledande Dragon NaturallySpeaking (DNS) produkt som den hävdar är mer exakt och snabbare än någonsin.

Inställning och komma igång, Installationen är enkel, med allt som löper från en DVD. När installationen är klar finns det mycket lite att göra innan du kan börja diktera i mjukvaran.

Det första steget är att skapa en ny användare. En enda exemplar av Dragon NaturallySpeaking kan hantera många användare, som identifieras med namn eller vilken annan moniker du väljer. En mycket praktisk funktion för affärsresenärer är förmågan att skapa en användare på en bärbar enhet och sedan flytta den mellan datorer. Användarfiler kräver mellan 10 MB och 35 MB lagringsutrymme, och så länge som kopian av draken du arbetar med vet var man kan hitta användarfilen, kommer din “mobil” profil användas.

För att ställa in en ny användare, måste du tala om för programmet ditt språk. Brittisk engelska var vårt val, men amerikansk engelska, australisk engelska, indisk engelska och SE asiatiska engelska är också tillgängliga. US English användare kan också välja en underkategori ytterligare identifiera deras accent typ. Du väljer också en vokabulär och ett tal modell. De förkonfigurerade inställningar kan finjusteras, men eftersom de är förinställda på basis av datorns RAM-minne och liknande faktorer, är det bäst att lämna dem ifred.

Vid denna punkt du välja mikrofon typ, som har en betydande inverkan på vad programmet plockar upp. Det finns många val, inklusive stationära mikrofoner, Bluetooth mikrofoner, och (våra val) USB-mikrofoner. Du kan också välja en standardlinje mikrofon, varav levereras med programvaran.

Utbildning tal-till-text programvara som används för att vara en lång och ganska mödosam process, men den tiden är förbi. Nu kan du välja ingen utbildning alls, en kort träningspass eller särskild utbildning. Det senare rekommenderas om du har en stark accent eller talsvårigheter, men vi valde kort utbildningsmodul, som tar ungefär tio minuter att slutföra. Detta inkluderar olika mikrofon kontroller och dikteelement, samt en väntan på slutet medan programvaran assimilerar vad det har lärt sig om användarens tal mönster.

DNS 10 s “kort” utbildningsmodul tar cirka 10 minuter att slutföra.

Med genomgången utbildning, kan du instruera programmet att titta igenom din e-post och / eller dokument för att analysera din handstil. Den tid det tar beror på hur mycket data finns på datorn, vår analys tog ungefär en halvtimme.

Men vi är inte övertygade om att detta är nödvändigtvis ett bra drag: Om datorn innehåller en hel del externt material, till exempel, kan draken få en något förvrängd grepp om din handstil. Tänk noga innan du tar det här alternativet.

Vid användning och prestanda, som tidigare, det finns flera versioner av Dragon NaturallySpeaking att välja mellan. De tre viktigaste är Professional, Preferred och standard, med ytterligare alternativ för särskilda yrkes vokabulärer.

DNS Standard kostar £ 79.99 (inkl. Moms) och riktar sig främst till hemmamarknaden och studenter. Föredra, granskas här, kostar £ 149,99 och riktar sig främst till småföretag marknaden. DNS Professional kostar £ 645 och riktar sig till företag och statliga organisationer, bland andra.

Det viktigaste gränssnittet i programvaran är Dragon Bar, en liten remsa som kan flyta någonstans på skärmen. Detta ger tillgång till alla konfigurationer, inställningar och alternativ som finns inom programmet.

Nuance hävdar att Dragon NaturallySpeaking 10 är upp till 99 procent korrekt och tre gånger snabbare än att skriva. I vår erfarenhet, men det gjorde inte riktigt uppfyller dessa krav.

På noggrannheten fronten, tog det ett tag för programmet att komma in i sina steg, för de första dagarna, var vi tvungna att tillbringa tid korrigera fel och lyssna in-utbildning råd att tala som en nyhetsuppläsare. Inlärningsperioden kan vara tröttande om du har erfarenhet med tidigare versioner av denna programvara, även om vi började med en helt ny användar fil, som kanske inte alltid är nödvändigt.

skapande dokument är helt enkelt fråga om att diktera vad du vill se på sidan, med kommandon som “komma”, “fullt stopp”, “ny rad” och så vidare utfärdas vid behov. Du kan också få tillgång till menyer och välja alternativ genom att helt enkelt säga orden som krävs. Programvaran kan säga vissna du säger “Insert” som en del av en mening eller som ett kommando, även om vi behövde för att lägga till en distinkt paus innan de utfärdar kommandot.

Samt dikterar i en ordbehandlare, kan du arbeta med ett brett spektrum av applikationer, och även få mjukvaran att transkribera förinspelade ljudfiler.

Vi gillar särskilt hur programmet fungerar i en webbläsare. Att säga “söka på webben” öppnar din standardwebbläsare, sedan säger “söka på Google efter recept” gör just detta. Att säga namnet på en webbplats som du vill ha från sökresultaten klickar på dess länk. Om mer än en matchning hittas för dina ord, är matcherna numrerade och du säger det du vill klicka. Sök stöds för ett antal webbplatser, but.co.uk varianter är inte bland dem – Google-sökningar görs på google.com, Amazon ettor på Amazon.com, och så vidare. Kommandona fungerade mycket väl i Firefox.

Nya användare kan klaga avsaknaden av en fullständig tryckt manual. Den 33-sidiga A5-format dokument som avses främst omfattar installation och utbildning, men ger nästan ingen information om hur man kontrollerar programmet. Naturligtvis kommer en fullständig tryckt manual öka kostnaderna, men med ett program så komplext och kan som denna, kan användarna missa många av de nyanser i vad som erbjuds med bara onlinehjälpen att gå på.

Kommando Browser visar hundratals DNS 10 kommandon och kontroller.

Att säga “vad kan jag säga” ringer upp en liten sido med information om många av de grundläggande kontrollerna, såsom de för textformatering och markören flyttas inom en ordbehandlare. Kommando Browser ger också tillgång till bokstavligen hundratals fler kontroller – några global, några är tillämpliga på specifika tillämpningar. Detta är också där du skapar egna skript eller makron, som du kan använda för att sätta in en stor mängd text genom att tala några ord

Slutsats; Dragon NaturallySpeaking 10 är sannolikt kommer att användas så regelbundet som dess föregångare var. Men efter att ha återgått till att vara en ny användare snarare än att behålla programvarans kunskapsbas från version 9, vi måste klara av lärande kurvor – både programvarans och vår – för ett par dagar. Räkna med några frustrerande dagar innan du blir flytande.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator