EU-domstolen försvarar Microsoft antitrust straff, sänker den något

En E.U. Domstolen sade på onsdagen att det kommer att upprätthålla en miljon € 899 ($ ​​1,1 miljarder) straff delas ut i 2008 av Europeiska kommissionen, men kommer att sänka den med 39 miljoner € ($ 48m).

Den europeiska tribunalen, den näst högsta domstol i E.U., meddelade idag att det kommer att minska böterna till 860.000.000 € ($ 1.07bn) efter en antitrust dom nästan fem år sedan.

“Tribunalen upprätthåller i huvudsak kommissionens beslut att ålägga vite på Microsoft för att inte låta sina konkurrenter tillgång till information om interoperabilitet på rimliga villkor,” den Luxemburgbaserade domstolen sade i ett uttalande.

Den fina sänktes tack vare en skrivelse från kommissionen 2005 säger Microsoft behövde inte fritt distribuera kod som inte var sin egen, och var redan fritt tillgängliga på annat håll. Microsoft trodde att det var acceptabelt att fortsätta att agera på ett sätt som det hade gjort det fram till 2004.

Fallet går tillbaka till 2004 efter Microsofts beslut att ta ut “orimliga” priser för tillgång till kod som gör det möjligt konkurrenternas produkter gränssnitt egendom.

Europeiska kommissionen har befogenhet att bötfälla ett företag upp till 10 procent av sin globala årsomsättning om de befinns vara i strid med E.U. antitrustlagar.

Microsoft först böter miljoner € 497 år 2004, slog sedan med en miljon € 280,5 bristande efterlevnad straff under 2006. Under 2008 var det räckte miljoner € 899 böter som var under tävlingen i Luxemburg domstol.

Redmond-baserade företaget sa att det inte fick tillräckligt med tid att överklaga det första beslutet, och var klokare om hur mycket en “rimlig” det förväntades att ta ut sina konkurrenter, eftersom kommissionen inte har förklarat sitt resonemang.

EU-domstolen redo för Microsoft antitrust fina avgörande, EU slår Microsoft med $ 1,35 miljarder böter, Windows RT kan bryta Microsoft-EU webbläsare omröstning “deal, Mozilla och Google anklagar Microsoft för illojal webbläsare konkurrens, Intel att överklaga EU: s antitrust böter, Mary Jo Foley Europeiska kommissionen mot Microsoft: Vem är orimligt, Ed Bott: Med Windows 8 Microsoft kan inte glömma senaste antitrustfrågor

Microsofts straff var ett rekord för tiden — en siffra som senare blev slagen av Intel, som hamnade i konflikt med den E.U. antitrust tillsynsmyndigheter och var slagen med en 1060 miljoner € ($ 1,4 miljarder) böter.

Intel följer Microsofts bly och tilltalande böterna till samma domstol.

Allt som allt har Microsofts serie av böter och viten kosta företaget en slutsumma på 1,64 € miljarder ($ 2.05bn).

Microsoft sa att det var “besviken” med domstolens beslut, men inte säga om det kommer att överklaga beslutet till högsta E.U domstol, EG-domstolen.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Den fina, som betalades för flera år sedan, i samband med priset Microsoft hade föreslagit för en av flera former av licenser för teknik Microsoft var tvungen att göra tillgängliga genom kommissionens beslut 2004. Under 2009 Microsoft ingått en bred förståelse med kommissionen som löst sina konkurrensrättsliga oro “, en Microsoft talesman sade.

Bild Fotograf: Microsoft.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund