FBI säger att det inte behöver en fullmakt att snoka på privat e-post, meddelanden sociala nätverk

USA Federal Bureau of Investigation kan läsa din e-post, Facebook chattar, Twitter-meddelanden och andra privata dokument utan att det behövs en husrannsakan, enligt sin egen ledning.

Presidiet insisterar denna policy inte bryta det fjärde tillägget till USA konstitutionen, som skyddar medborgarna från “orimliga husrannsakan och beslag.” Andra är inte så säker.

Regeringsdokument granskats av expertens Declan McCullagh visar att åklagare och utredare vid det amerikanska justitiedepartementet tror att de inte behöver en domstol beordrade husrannsakningsorder att få tillgång till känsliga och privatperson uppgifter. I stället kan en stämning som undertecknades av en federal åklagare vara tillräckligt för att få nästan “alla poster från en Internetleverantör.”

“Petraeus-gate” vissa amerikanska förståsigpåare kallar det. Hur viktig är det att även chefen för CIA kan ha sin e-post läses av en än vänlig inhemska underrättelsetjänst, vilket kan leda till hans avgång och global, och mycket offentlig förnedring? Här är hur.

En husrannsakan undertecknats av en domare kan tvinga ett företag att lämna över alla användarens data, medan en stämning ofta ger utredare tillgång till “kommunikationsuppgifter”, till exempel som en person som kommunicerade med, när på vilken dag, och på vilken dator eller plats baserat på deras IP-adress.

FBI vägledning, skrivit och publicerat internt efter 2010 avgörande sade agenter kan stämning e poster “utan att köra i bråk” av den fjärde ändringen.

Justitiedepartementet drag att utfärda förelägganden internt snarare än att ta ärendet till en domstol tycks gå mot en 2010 beslut som tvingade federala myndigheterna och polisen för att få husrannsakningsorder innan åtkomst Internetanvändarnas e-postkonton.

På lördag, The Guardian publicerade en avskrift av förre FBI kontraterrorism agent Tim Clemente, som säger: “[federala myndigheter] säkerligen sätt i de nationella säkerhetsutredningar att ta reda på exakt vad som sades i det samtalet,” antyder att FBI kan åt några telefonsamtal inspelningar eller e-post.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

Det kommer också bara några veckor efter att FBI nekades en begäran om att installera spionprogram på en misstänkt “dator för att spionera på dem utan deras vetskap. FBI kritiserades av domaren för “[göra] inget försök att förklara” varför alternativ inte skulle vara lika effektiva.

Men domaren avslöjas också [PDF] att den federala regeringen “sökte och fick” under elektronisk kommunikation Privacy Act (ECPA) en icke namngiven ISP till “lämna över alla relaterade till falska e-postkonto poster, inklusive innehållet i lagrade kommunikation.

Hur företag som Apple, Google och Microsoft slå tillbaka mot obefogade sökningar är en helt annan sak. Både Google och Microsoft har “öppenhet rapporter”, som beskriver hur många förfrågningar görs av myndigheter runt om i världen, inklusive amerikanska myndigheter. Vissa företag, som Twitter, är kända för att aktivt slå tillbaka mot stämningar och husrannsakningsorder.

Google, anges också att det krävs en husrannsakan, för “e-innehåll” och andra privata uppgifter. Apple, under tiden, har kritiserats för att inte avslöja regeringens begäran, av EFF i en färsk rapport.

Som USA: s kommitté förbereder att träffas för att diskutera ändra föråldrade e sekretesslagar, kommer den amerikanska regeringen i dag berätta lagstiftare att man vill större befogenheter att få tillgång till e-data, tillsammans med sociala nätverk data, såsom Facebook och Twitter meddelanden.

FBI: s ledning tycks vara i konflikt med vad Internal Revenue Service sade förra månaden. Skatteverket sa att det inte längre skulle få tillgång till e-data utan tillstånd som en del av skatteutredningar. I en IRS handbok med uppgifter om husrannsakan processen konstaterade att: “e-post och andra sändningar förlorar i allmänhet … deras fjärde ändringen skydd.”

Det är inte till skillnad från statliga myndigheter för att ha “tolkningar” eller “vägledning” för komplicerade handlingar lag. I januari Electronic Frontier Foundation (EFF) var framgångsrik i, med en hemlig tolkning, av den kontroversiella lagen Foreign Intelligence Services (FISA) avslöjade – åtminstone i viss utsträckning.

Två politiker, senatorn Ron Wyden (D-OR) och avkännare Mark Udall (D-CO), flaggas först hemliga dokument under 2011. Även när det släpptes under Freedom of Information (FOIA) begäran, var det allt annat än helt redacted.

Men denna webbplats noterades inte alla amerikanska advokater har försökt att få tillgång till de amerikanska boendes e-post och sociala nätverk innehåll utan tillstånd.

Den underliggande argumentet är att myndigheterna tror att de har denna makt, det fjärde tillägget Trots mitt; växande känslor i kongressen att ändra lagen för att ge e-post samma skyddade rättigheter som en fysisk oöppnat brev.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst