Kaliforniens guvernör tecknar Amazon omsättningsskatt i lag

Kalifornien konsumenterna måste bli vana vid att betala för omsättningsskatt på inköp från Amazon.com nu att guvernör Jerry Brown har tecknat ett nytt lagförslag i lagen om den kontroversiella ämne.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Men det betyder inte nödvändigtvis att alla Kalifornien konsumenter kommer att se högre kundvagnen räkningar idag. Även räkningen är tänkt att träda i kraft omedelbart, köpmän – inklusive Amazon – behöver inte samla omsättningsskatt tills September 15, 2012.

Ämnet har haft starka argument från båda sidor. Från Amazonas point-of-view, inte debitera omsättningsskatt erbjuder en konkurrensfördel ovanpå redan fyndpriser. I svag ekonomi, har detta visat sig vara särskilt lockande och till hjälp för konsumenter i hela landet.

Men motståndare till Amazon hävdade att det gjorde ont småföretagare som är skyldiga enligt lag att betala omsättningsskatt men säljer exakt samma produkter som sett på nätet Megastore hemsida.

Los Angeles Times rapporterar

Experter förutspådde att den nya lagen skulle hjälpa tegel och murbruk butiker som har försäljning stavar konkurrerar med e-handelsföretag som behöver färre människor för att fylla order. De förutspådde också att nya arbetstillfällen skulle strömma in tillståndet om Amazon, som väntat, öppnar några stora distributionscentraler för att bättre kunna betjäna Kalifornien, som beräknas utgöra så mycket som 20% av företagets marknad.

Även om konsumenterna inte kanske gillar extra initiala kostnader vid första, ger det andra online försäljare en mer konkurrenskraftig chans. Amazon kan ta en träff på först när detta går utbredd i Kalifornien, den folkrikaste stat i USA, men det skulle sannolikt vara lätt som Amazon är redan väl kända för plånboksvänliga priser, så inte känner alltför dåligt för dem .

Detta har också en stark möjlighet att ställa in en prioritet för andra stater, så att vi kunde få se mer online köp / statlig skatt insamlings diskussioner under en tid framöver.

Åtminstone det finns fortfarande fri frakt för Amazon Prime medlemmar och inköp på totalt över $ 25 … för nu.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid