Kan Indien rädda Facebook?

Vi indianer älskar att omfamna människor som omfamnar oss. Kanske det är normalt i en postkolonial nation som fortfarande söker salvor att tillämpa sin sårade psyke, kanske det är par för kursen för varje nation surfa på intermittenta vågor av nationalism som kommer och går eller kanske är det bara en hyllning som vi är genom andras ögon-oavsett förklaring som du vill välja, är det faktum att vi frossa i utomstående som kommer hit och fira vårt land.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det, IT prioriteringar, Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT

Så det är inte förvånande att indianer tog särskild glädje i det senaste besöket av Sheryl Sandburg, 45, Chief Operating Officer på Facebook, och vi nyligen upptäckt, en Indophile. Egentligen Sandberg, som tidigare var vice ordförande för global onlineförsäljning och Operations på Google och var Larry Summer stabschef vid det amerikanska finansdepartementet under den tidigare presidenten Bill Clinton dessförinnan är mer än bara en vanlig Indophile. Hon var en forskare med Världsbanken i Indien i början av 80-talet, korsa delstaten Rajasthan för spetälska projektet under sin snåla här.

Därför besöker Indien, en snabbt växande marknad för Facebook, måste ha varit särskilt angenämt för Sandberg. En bonus för henne och företaget är en social media besatt premiärministern, den nyligen valda Narendra Modi, vars 19.500.000 facebook “gillar” dvärgar 2,4 miljoner “gillar” att USA: s president Obama har samlat. Modi Facebook-sida verkar krönika hans varje möte med andra världsledare och tungt trafikerade.

Facebook kommer att hoppas att det är precis den typ av talisman att de snabbt behöver, vilket kan avleda de turbulenta strömmarna roiling den nätverkssajten under sin faner robust finansiell hälsa social.

Fara lurar under rosiga siffror,? Du skulle inte få en känsla av överhängande fara bara titta på det sociala nätverkets siffror. Facebooks totala intäkter ökade 72 procent jämfört med föregående år till US $ 2,5 miljarder i första kvartalet 2014, ovanför US $ 2,36 miljarder förväntas. Detta inkluderade en 50,5 procentig ökning i USA digital display annonsintäkter förra året till Googles 33,3 procent tillväxt, enligt eMarketer. Bakom Google i 2012, Facebook faktiskt överträffat sökandet Behemoth 2013 med US $ 3,28 miljarder visnings annonsintäkter till Googles US $ 3 miljarder.

Men dessa glittrande siffror döljer en helt annan verklighet, enligt färska rapporter. Uppenbarligen är tillväxten i stora delar sakta, eller på väg att dämpas på ett betydande sätt, till exempel, är bolagets bordsstillastående eller ens på tillbakagång. (Just nu är det Mobile som ger framdrivning, som omfattar 59 procent av annonsintäkterna under det första kvartalet, en ökning från 30 procent y-o-y). Naturligtvis gör denna mening när man betänker avmattningen i tillväxten av PC-försäljningen globalt tillsammans med skyhöga smartphones försäljning runt om i världen.

Men vad är oändligt mycket mer oroande, och kanske en faktor för att nedgången-är det faktum att yngre användare som en gång var bröd och smör för webbplatsen, faktiskt, livsnerven i sin uppkomst, tycks tro att platsen är inte längre väldigt cool .

Digital konsult iStrategy Labs senaste studie, som undersöker Facebooks sociala reklam plattform, uppskattade att platsen har 4,292,080 färre gymnasiet åldern användare och 6,948,848 college-äldre användare än det gjorde i 2011. Det är en svindlande 11 miljoner färre användare, och från en avgörande demografiska än bara tre år sedan;. faktum är att dessa dagar, ungdoms populationer inte hitta Facebook så kallt längre. Istället är de mycket mer dras till niftier program såsom snapchat som gör att du kan skicka videoklipp och bilder som självförstörande i en viss tidsperiod, vilket ger hela utövande av kommunikation en olaglig och vågade aura. Vilket är anledningen till de mer populära appen i Facebook paraply är inte Facebook, men Instagram, som det sociala nätverket förvärvade för några år sedan, men har inte lyckats penningvärde ännu.

Behövs människor, den andra stora existentiella problem som Facebook står inför är, var man få fler kroppar? Företaget har i princip anmält sig 50 procent av alla världens internetanvändare på 1280 miljoner, men nu kommer att ha svårt att växa ytterligare. En av världens största databaser för organ (läs: intäkter) har förbjudit outfit tillsammans med sökning jätten Google så alternativen för stortillväxtområden är ganska begränsad, särskilt eftersom det upplever ingen acceleration i någon av dess användarområden.

Vilket leder oss till Indien. Uppenbarligen har landet det högsta antalet Facebook-användare utanför USA, och är på väg att sätta in 108.900.000 av dem i slutet av detta år, upp från 77.800.000 2013 och kommer att växa till minst 211.200.000 2018.

“I år, eMarketer förutspår, landet (Indien) kommer att njuta av 40 procents tillväxt i Facebook-användare, mest av någon marknad i världen och mer än dubbelt så snabbt som regional andra plats Indonesien”, förklarade bolaget till Times of Indien. Att vara väl förankrade i en marknad som har en potentiell 1 miljard användare att utnyttja kan vara nyckeln till Facebooks livslängd.

Mjölkning tillväxtmarknader, medan Indien kan vara Facebooks universalmedel för sina tillväxtproblem, är den olyckliga faktum att stora marknader inte nödvändigtvis leda till massor av dollar, som den här artikeln förklarar. Ett sätt att göra detta är en ny typ av annonser specifikt, de som presenterar nya sätt att ansluta annonsörer och konsumenter.

Uppenbarligen är facebook mitt att testa en ny tjänst som gör det möjligt för en person att klicka på en bannerannons som sedan placerar ett samtal till annonsören och sedan lägger på luren efter som annonsören ringer tillbaka och levererar meddelanden om rabatter shopping och andra sådana saker, och därför bevarar konsumentens dataanvändning.

För tidigt att säga om dessa är nya, penga spottar lösningar eller bara plåster över gapande sår, men Facebook kommer att göra bra att inte bara ta Indiens befolkning för givet och utforma lokala innovationer för att driva användartillväxt så att de blir åsido av nästa stora vågen av sociala nätverk som är mer medvetna om dessa saker.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT