Klimatförändringen skadar vår infrastruktur, säger BT chef

BT vd Ben Verwaayen har blivit den senaste tekniken företaget huvudet för att ringa för statliga åtgärder för att ta itu med klimatförändringarna, hävdar att det redan kostar hans företag pengar.

Talar till Observer förra veckan, sade Verwaayen att svåra vädersystem till följd av klimatförändringarna hade orsakat betydande skada på BT: s brittiska verksamhet med situationen bara inställd på att bli värre.

De stormar vintras följt Skottlands regnigaste sommaren på rekord “, säger Verwaayen.” Detta innebar att vi upplevt många kabelfel, luftledningar ner och en hel parkeringsplats full av bilar förstörda av översvämningar.

BT är en del av en organisation som kallas Corporate Leaders Group om klimatförändringar (CLGCC), vilket inkluderar tech företag som Sun Microsystems och Cisco Systems. Gruppen har nyligen genomfört en undersökning för att belysa de tekniska och lagstiftningslösningar som kan minska koldioxidutsläppen.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Första resultaten presenterades i förra veckan till Tony Blair inför G8-mötet i Gleneagles i Skottland. I synnerhet gruppen efterlyser en tydligare ram för lagstiftningen kring klimatförändringar för att hjälpa företag att göra mål för investeringar i renare, grönare teknik till högsta ledningen och aktieägare.

“Vi behöver en stark politisk ram som skapar ett långsiktigt värde för minskade kol-utsläpp och konsekvent stöder utvecklingen av ny teknik. Utan en sådan politik, våra företag inte kan motivera våra brädor eller investerare med nödvändighet högt upp-front investeringar i koldioxidsnål FoU, teknik och processer, “gruppen anges.

The Prince of Wales är också involverad i CLGCC. Han hävdade nyligen att klimatförändringarna kommer att kräva ett samordnat svar från alla samhällssektorer, inklusive näringslivet. “Den roll som dessa företag erbjuder att spela är mycket strategiskt – i huvudsak hjälper oss att skapa en politisk utrymme där effektiva strategier kan införas och kan uppnås global utveckling.

I slutet av förra året, meddelade BT vad det påstod var världens största inköp av grön el genom att flytta merparten av bolagets elbehov att miljövänliga källor.

BT påstår sig ha minskat sina energirelaterade CO2-utsläppen med 80 procent sedan 1991 – nästan 1,5 miljoner ton per år. Detta var företaget hävdar uppnås genom att investera i energieffektiva anläggningar och utrustning, minska avfallet och köpa grön energi

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig