Sprickor visas i Qualcomm-Nokia vapenvila

Qualcomm har erkänt i en registreringsansökan som det och Nokia är fortfarande oeniga 3G – ett drag som skulle kunna vara skadligt för båda företagen.

I en ansökan till US Securities and Exchange Commission, har den amerikanska leverantören av mobil teknik visade att licensavtal som gör det möjligt att använda Nokias patent på integrerade kretsar och en parallell överenskommelse som tillåter telefonen-maker att använda Qualcomms patent för CDMA och W-CDMA variant av 3G är snart upphör att gälla.

Arkivering sa: “Även om parterna har varit i diskussioner för att ingå en förlängning eller ett nytt licensavtal bortom denna tidsperiod, är det inte säkert att när vi kommer att kunna ingå ett avtal eller villkoren i ett sådant avtal finns. är också en möjlighet att parterna inte kommer att kunna sluta ett nytt eller utökat avtal i april 2007. ”

Om avtalet löper ut, skulle Nokia inte kunna sälja 3G-telefoner i de flesta delar av världen och Qualcomm inte längre ta emot royalties från företaget, som säljer en av tre av världens mobiler.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

En Qualcomm talesman silicon.com: “Det är Nokia och Qualcomm, så det finns en historia där, men det är i båda parters intresse att se detta löst och vi arbetar mot en lösning.”

Nokia har avböjt att kommentera, med hänvisning till pågående diskussioner och juridiska förhandlingar.

Förhållandet mellan paret har länge varit besvärliga. Qualcomm stämde Nokia slutet av förra året, hävdar patentintrång, medan den finska mobiltelefonen jätte in ett klagomål till EU anklagar chipmaker av konkurrensbegränsande beteende.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig