5G 2020? Europa och Kina laget upp för forskning, fokus på sakernas Internet

EU och Kina har undertecknat ett avtal om 5G att styra samarbetet på gemensam forskning, standardisering, spektrum, och sakernas Internet.

Europa och Kina har tecknat avtal om att låta EU: s telekom och ICT-företag mer öppet tillträde till den kinesiska marknaden samt lika tillgång till Kinas regering finansierade 5G forskning. Detta kommer att ge europeiska företag samma tillgång som kinesiska företag redan har när de deltar i EU: s 5G initiativ.

Deklarationen undertecknades av EG: s chef för digital ekonomi, Günther Oettinger, och Miao Wei, kinesisk minister för industri och informationsteknologi, på måndagen en handelsmöte i Peking.

Microsoft söker ett amerikanskt förbud mot försäljning av flera Kyocera Android smartphones som det gällande bryter sina patent.

Enligt deklarationen, Europa och Kina strävar efter att nå enighet om begreppet, grundläggande funktioner, nyckelteknik, och tidsplan för 5G i slutet av 2015, eller ungefär fem år före den förväntade lanseringen av kommersiella 5G nätverk.

Avtalet omfattar gemensam forskning i 5G och insatser för att uppmuntra företag att delta i sådana projekt från båda parters jurisdiktioner liksom att gemensamt främja global standardisering för 5G tillsammans pågående standardiseringsarbete i grupper som 3GPP och ITU.

Avtalet syftar till att säkerställa EU och Kina upprätthålla en likvärdig industri öppenhet när organisationer samverkar med FoU föreningar såsom Europas 5G PPP och Kinas IMT-2020, vars medlemmar inkluderar Kinas främsta operatörer, leverantörer, universitet och forskningsinstitut.

De två branschorganisationer planerar att underteckna ett avtal som återspeglar EU: s värderingar och Kina 5G pakt när dagens överenskommelse är på plats.

Första 5G mobila nextworks förväntas år 2020 med upp till 20Gbps hastigheter, Telstra bekräftar 5G nätverk på väg, Verizon syftar till att öka nätverksspel med 5G, programvarustyrd

Kina och EU planerar att stödja spektrumkrav för 5G genom att samarbeta på identifiering av globalt harmoniserad radiofrekvens. Paret kommer också att undersöka användningsfall för 5G, med fokus på sakernas Internet.

De båda parterna har kommit överens om att rapportera på årsbasis om deltagande organisationer i EU och Kina med ett åtagande att gemensamt lösa eventuella problem.

“Med dagens signatur med Kina, har EU nu gått samman med de viktigaste asiatiska partner i en global kapplöpning för att göra 5G verklighet 2020. Det är ett viktigt steg i att göra 5G en framgång”, säger Oettinger i ett uttalande.

Affären med Kina följer liknande avtal Europa har slagit med Sydkorea och Japan.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

EU har tidigare åtagit sig att investera 700 miljoner € år 2020 på 5G genom forskningsprogrammet Horisont 2020.

5G

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell