Acer lider 17 procent inkomster tumla i 1Q16

Acer har omsatte 56,3 NT $ miljarder för första kvartalet av räkenskapsåret 2016, en 17,1 procent tumla från 67.900 miljoner NT $ registreras under motsvarande period föregående år.

PC tungvikt rapporterade också resultatet efter skatt sjönk 73,4 procent på årsbasis från NT $ 173.000.000 till NT $ 46.000.000, och minskade driftskostnader till 5,9 miljarder NT $.

Företagets IT produktintäkterna, som kom in på 53.300 miljoner NT $, ned jämfört med föregående år från 68.900 miljoner NT $, har påverkats av minskade inkomster bidrag från Amerika, men detta kompenserades av en ökning av IT-produktintäkter från Asien och EMEA .

Specifikt datorer fortfarande utgjorde en majoritet av de totala IT-hårdvara intäkter, följt av stationär dator på 18 procent, och sedan visas på 15 procent. Samtidigt tablett och smartphones fortfarande bara gjort upp en liten del.

Företaget visade också att det fortfarande återhämta sig från den rörelseresultat förlust NT $ 704.000.000 rapporterades i 3Q15. Detta kvartal Rörelseresultatet kom in på NT $ 866.000.000.

Under CES tidigare i år, släppte företaget en massa PC-produkter, bland annat en stationär och en bärbar dator, eftersom det fortsatte att fördjupa sitt engagemang för Google Chrome operativsystem.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus