ACMA finner telco upprepade gånger brutit mot koden

De australiska kommunikation och mediemyndigheten (ACMA) har publicerat resultaten av sin undersökning verksamhet Comms service Ops, rapporterar att teleoperatör har upprepade gånger underlåtit att iaktta tele konsumentskydd (TCP) Kod.

Telco, tidigare känt som SoleNet, brutit koden på 24 fall mellan april 14 och 5 maj 2015, med ACMA finna att det felaktigt natur samtal till sina kunder, lämnat vilseledande och felaktiga påståenden, utelämnade viktig information, misslyckades för att erhålla samtycke från konsumenter innan du överför sina tjänster från SoleNet till Sure Telecom, misslyckats med att ge konsumenterna viktig information om avbrott i sin tjänst under överföringarna, underlåtit att informera konsumenterna om att straff eller avbokningsavgifter kan måste betalas, och misslyckats med att meddela kunderna om slutförandet av överföringen.

Den ACMA hade redan riktat Comms service Ops att följa TCP koden den 9 april, när en tidigare undersökning som genomförts på grund av en “oproportionerligt stort” antal klagomål till Telekommunikation ombudsmannen (TIO) om Telco, fann att det hade brutit mot koden.

“Vad som är särskilt oroande i detta fall är att detta är andra gången under den senaste tiden att ACMA har hittat företag som bedriver beteende som inte uppfyllde viktiga konsumenternas skydd i TCP koden”, säger ACMA ordförande Chris Chapman.

Den ACMA noterar också ungefär samtidigt som SoleNet bytte namn till Comms service Ops har fyra nya företag registrerade. Dessa fyra företag – Tech Group Aus, Tech Group NSW, Tech Group Qld, och Tech Group Vic – har samma enda regissören som Comms service Ops, och varje avslut under namnet SoleNet. Den enda chef för alla dessa enheter var också den enda chef för säker Telecom, som i sin tur klockade upp flera överträdelser av koden i 2014.

De nya rönen har uppgått till Telco bryta sin tidigare riktning att följa med ACMA nu med tanke på vilka tillsyns alternativ. Den ACMA har befogenhet att ge formella varningar och anvisningar att följa TCP koden.

När ett företag har brutit en riktning att följa, kan ACMA utfärda ett meddelande om intrång, acceptera ett verkställ åtagande från företaget, eller börja arbetet i den australiska federala domstolen som söker en ekonomisk påföljd.

Förra veckan, den ACMA fann också Vaya och Live Ansluten till vara icke-kompatibla med TCP koden genom att kräva kunder att ge en AU $ 20 deposition för att garantera kunderna betalat för den service de använde.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Detta stred mot TCP lagen, som säger att tjänsteleverantörer endast är tillåtet att begära en deposition efter en individuell kreditvärdering i förhållande till den specifika produkten som köps av konsumenten. Varken Vaya eller Live Ansluten utförs dessa kreditvärderingar.

Vaya och Live Ansluten anslutit sig till ACMA konstaterande, överens om att de inte längre kommer att ta emot insättningar säkerhet utan att först genomföra en kreditbedömning.

Den ACMA i oktober riktades också sex operatörer – AussieSim, Btel Communications, Datawave Internet, Golden IT, Harbour of Technology (Hotnet), och mRöst – att följa TCP koden efter att ha misslyckats att lämna en redogörelse för koden efterlevs för den sista två år.

I september hade ACMA formellt varnade mer än 20 operatörer över underlåtenhet att lämna in en redogörelse för koden efterlevs.

Telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, telekom; Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

De formella varningar utfärdats enligt underavsnitt 122 (2) i telekommunikationslagen 1997, sändes ut till 25 operatörer, inklusive Amnet, Tele-Talk, Novatel, Infiniti, Blue Telecom, Wire Networks, Supercheap Telco, Telco4u, ReddeNet, och Call Central Communications.

Den ACMA utfärdar formella varningar till företag som är förstagångsförbrytare, med regulatorn nu diskuterar ytterligare åtgärder som skall vidtas mot dem som redan under utredning för andra brott.

Den ACMA uppdaterade sin TCP kod tidigare denna månad, säger att det kommer att ge mer flexibilitet och enkelhet för operatörer.

Den nya koden [PDF] förenklar hur operatörer är att ge information, tar bort dubbel enligt australiensisk konsumentlagstiftning och lagen om integritetsskydd, och skär ned på upprepning av skyldigheter i hela koden.

“Den uppdaterade TCP koden förstärker ACMA åtagande att arbeta med viktiga intressenter för att säkerställa regleringen är fortfarande relevant och effektiv, samtidigt som industrin mer flexibilitet i hur det ger den nödvändiga informationen till konsumenterna”, säger Chapman.

TCP-koden, som först trädde i kraft i juli 2012, tjänar de främsta syftena med att kräva operatörer att förse konsumenterna med tydlig information om vad deras mobiltelefon planer erbjuda, inklusive ett tvåsidigt sammanfattning av varje plan, underrätta kunderna om hur mycket röst och uppgifter som de har använt i enlighet med deras plan, och föreslå spend-verktyg för att förhindra framtida överanvändning.

Kundklagomål hantering gjordes också mer effektivt och snabbt under koden.

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar