Administratörer och bankirer inför förluster över tiden kollaps

HSBC, den viktigaste bankir för misslyckade brittiska PC leverantör Granville Technology, kan få problem med att driva in sina fordringar, som uppskattas av inofficiella källor på £ 19m. Den totala skulden för företaget har beräknats till £ 50m.

Men ett rättsutlåtande tyder på att fordringsägare, inklusive tusentals tid och Tiny kunder som har betalat pengar för datorer som de är osannolikt att se, inte kan vara den enda förlorare. En kontroversiell men etablerade rättsliga alternativ tyder på att tidigare anställda i bolaget kan kunna göra anspråk på pengar direkt ur avgifterna för administratörer, Grant Thornton.

Den £ 19m siffra rapporterades av The Independent på söndagen. Den gemensamma administratör Granville, Martin Ellis från Grant Thornton UK LLP, skulle inte bekräfta siffran men sade att “det finns ingen verklig utsikter (om en återgång) för oprioriterade fordringsägare”, och att skulder till oprioriterade leverantörsskulder är sannolikt att uppgå runt £ 20m.

Det finns flera problem för fordringsägarna förutom bristen på kontanter. Förra veckan, Grant Thornton klagade över att det var visat sig vara mycket svårt att spåra Granville Technology tillgångar.

Även ägandet av tid och Tiny varumärken är under fråga.

Medan utsikterna för kreditgivare och ex-kunder är mycket dyster, är utsikterna för fritt personal i företaget mer komplex. Enligt ett yttrande som publicerades i The Lawyer, rättspraxis betalningar, såsom de som betalas under uppsägningstiden “har företräde över administratörer arvoden och administrationskostnader”.

Enligt den härskande “en industriell domstol kan tvinga en arbetsgivare att betala en skyddande tilldelning om arbetsgivaren inte samråda med företrädare för personalen att behandla frågor”, till exempel att försöka minimera uppsägningar och lindra konsekvenserna.

“Om ett företag föreslår att sparka 100 eller fler anställda under perioden är 90 dagar. Om en tilldelning görs sedan kommer en arbetsgivare skyldig att betala löner från och med dagen för uppsägning upp till högst 90 dagar.”

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Personalen på Granville Technology upprepade gånger klagat över att de inte konsulterades genom perioden leder till uppsägningar i juli.

Grant Thornton hade inte svarat på begäran om kommentar vid skrivande stund.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig