Airtel in cloud computing med HP

Trots dålig anslutning i Indien, erbjuder cloud computing flera fördelar i regionen. Spridda arbetskraft, internationella kunder och tillgång till kraftfulla IT-resurser är några fördelar. Förverkliga dessa fördelar, har Indien ser kontinuerligt intresse i utrymmet inte bara från indiska företag men interntaional spelare också.

Infosys har sina molntjänster, TCS har Ion, är Amazons AWS förväntas komma till Indien som körs på TCS infrastruktur. Ledande telekom spelare i Indien Bharti Airtel-går nu in i cloud computing marknaden. I ett samarbete med HP, meddelade bolaget sina planer på att erbjuda program värd för IaaS och SaaS-modeller. HP och Microsoft gjort en liknande strategiskt partnerskap på global nivå föra Microsofts affärssystem och HP: s hårdvara tillsammans. Till att börja med, Bharti kommer att erbjuda

Inriktning SMB, Airtel kallar detta Cloud Aktivering Platform (CLEP) och bygger på HP: s Aggregation Platform för Software as a Service (AP4SaaS). Enligt pressmeddelandet, pluggar HP: s AP4SaaS till Airtels nätverksinfrastruktur som gör det möjligt för Bharti att erbjuda “Kommunikation som tjänst” i tillägg till SaaS.

Bharti s CLEP kommer att vara en pay as you go tjänsten.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT

ERP, lagring och databehandling; Accounting paket

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det, IT prioriteringar, Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT