Annons tech kan känna igen kön – ålder nästa?

Singapores myndighet för vetenskap, teknologi och forskning (A * Star) har utvecklat en könsigenkänningssystem som kan ändra det sätt reklam fungerar i framtiden.

Tekniken använder sofistikerade algoritmer för att skilja ansiktsdrag av män och kvinnor. Men till skillnad från ansiktsavkänning 3,0, som används i point-and-shoot enheter som Fujifilm FinePix F200EXR, systemet köns erkännande kan bara upptäcka ansikten som står inför kameran.

A * Star utvecklat system visades på CommunicAsia 2009, som hölls på Singapore Expo. En representant på byrån monter berättade denna webbplats Asien att tekniken är inriktad på reklam, så framtida digitala skyltar kan upptäcka kön på den person som tittar på det och visa rätt annons. Systemet kan också spåra statistik såsom varaktighet betraktaren tillbringar framför skärmen.

A * Star har också en åldersigenkänningssystem på gång, och dess tillämpning liknar könsbaserade motsvarighet. Dock har Sony redan en liknande teknik för sina Cyber-shot kompakt skyttar, som kan upptäcka om motivet i ramen är en vuxen eller ett barn.

Just nu är systemet köns erkännande fortfarande i beta-stadiet testning. Byrån hoppas att rulla ut en beefier version i slutet av året.

Denna artikel var ursprungligen publiceras på denna webbplats Asien.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment