APAC konsumenter som handlar mer på mobil

Fler konsumenter i Asien-Stillahavsregionen är shopping och betala räkningar via sina mobila enheter, i stället för stationära datorer.

Svarande i Visas 2015 Regional E-handel Övervaka Survey noterade en 22-procentig ökning av mobil handel i år över 2014 med Indonesien, Kina och Taiwan ser den högsta tillväxten på 36 procent, 34 procent och 28 procent, respektive. Studien tillfrågade 11,760 tillfrågade över 13 Asien-Stillahavsregionen, inklusive Singapore, Malaysia, Vietnam, Australien och Indien.

Thailändska konsumenter befanns vara lika benägna att köpa varor och tjänster via sina mobila enheter som de skulle på stationära datorer, enligt Visa. Det noteras att detta gap mellan mobila och stationära e-handel var förträngning i länder som Kina, Sydkorea och Indonesien.

Visas regionala e-handel chef Conor Lynch sade undersökningsresultaten indikerade en ökande “normen” för att göra inköp på resande fot. “Eftersom konsumenterna får mer bekväm med sina smarta enheter till forskning, bläddra och köpa, m-handel bör snart gå om traditionella e-handel vanor, att stärka denna kanal för samverkan mellan konsumenter och återförsäljare”, säger Lynch.

De tre mest populära shoppingkategorier bland mobila konsumenter var mode, räkningar, och film, och svarar för 27 procent av inköpen.

Populariteten av dessa kategorier visade att Asien-Stillahavsområdet konsumenter var bekväma att köpa “mindre biljett stora, vardagliga objekt” med sina mobila enheter.

Dessutom, Singapore online-konsumenter som bedriver handel över gränserna oftast i regionen, med 77 procent efter att ha gjort det, följt av deras motsvarigheter i Australien och Hong Kong på 75 procent vardera. I jämförelse, 81 procent av japanska konsumenter väljer att köpa varor och tjänster på hemmamarknaden, som gjorde 61 procent av sina kamrater i Taiwan och 57 procent i Vietnam.

När du köper från utländska webbutiker, skulle 68 procent av de tillfrågade i hela regionen titta på priset, följt av 60 procent som skulle utvärdera tillgång till produkter, medan 40 procent skulle bedöma processer betalnings- och leverans.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser

Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard, smartphones, Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser