Asiatiska länder toppen i anslutningshastighet, attack ursprung

Internet hastigheter fortsätter över hela världen för att vara snabbare, ledd av Asien-Stillahavsområdet Sydkorea, Japan och Hongkong, medan Kina är fortfarande en källa till den största mängden observerade attacktrafiken.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Enligt Akamais andra kvartalet 2012 State of the Internet rapport som släpptes torsdag, ökade det globala genomsnittet anslutningshastighet 13 procent till 3Mbps under andra kvartalet jämfört med det första kvartalet, fortsätter en trend med stark tillväxt.

Bland de länder efter uppmätta medelanslutningshastighet såg Japan den största jämfört med samma period år procentuell tillväxt på 21 procent.

Detta är något i linje med förra veckans betänkande av International Telecommunications Union, som avslöjade Sydkorea toppade ICT Development Index (IDI) och Japan var det enda andra Asien-Stillahavsområdet land i topp 10, kommer på åttonde plats. Rapporten rankade länderna på deras nivå av IT-tillgång, användning och färdigheter.

Sydkorea, Japan, Hongkong leda globala pack, I enlighet med Akamais första kvartalsrapport, Sydkorea, Japan och Hongkong ledde i medelanslutningshastigheter per land på 14.2Mbps, 10.7Mbps och 8.9Mbps, respektive.

De tre asiatiska ekonomierna toppade också listan över höga bredband, definierat som över 10 Mbps. Enligt rapporten, 49 procent av webbanslutningar i Sydkorea och 37 procent i Japan klockad över 10 Mbps, medan Hongkongs siffra var 26 procent, bunden på tredje plats med Lettland.

Bland Asien-Stillahavsregionen, rankad Singapore fjärde med en genomsnittlig uppmätt anslutningshastighet på 5.1Mbps, sätta den 25: e globalt, följt av Australien på 4.4Mbps och Nya Zeeland på 3.9Mbps. Andra länder som gjorde de 10 Asien-Stillahavsområdet lista ingår Taiwan, Thailand, Malaysia och Vietnam.

Globalt var den genomsnittliga toppanslutningshastigheten klockad till 16.1Mbps, växer 19 procent från föregående kvartal och 44 procent jämfört med föregående år. Här toppade Hongkong alla länder på 49.2Mbps, slå Sydkorea och Japan som mätte 46.9Mbps och 40.5Mbps, respektive, i genomsnitt toppanslutningshastigheten.

I Asien-Stillahavsområdet, Singapore igen rankad fyra med en genomsnittlig topp hastighet av 28.3Mbps som föll 1,1 procent jämfört med föregående kvartal, men ökade med 36 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Taiwan femte på 24.5Mbps, följt av Australien på 21.7Mbps och Thailand på 19.1Mbps. Nya Zeeland, Malaysia och Filippinerna avrundas uppåt topp 10 listan i Asien-Stillahavsområdet på 16.5Mbps, 16.4Mbps och 10.9Mbps, respektive.

Mest mängd attacktrafik härstammar från Asien, Som sagt, den största mängden angrepp trafik också originiated från Asien-Stillahavsområdet, på 38 procent – även om detta var en liten minskning jämfört med föregående kvartal på 42 procent.

Detta följdes av Europa som stod för 36 procent av attacktrafik, medan 23 procent kom från Nord- och Sydamerika.

Bland de länder, Kina var också den enskilt största volymkälla observerade trafik på 16 procent. Taiwan och Indien gjorde också de 10 länder från vilka attacktrafiken har sitt ursprung på 5,4 procent och 2,9 procent, respektive.

Sydkorea som den ursprungliga källan, dock såg mest betydande minskning av attacktrafik bland de 10, som faller från 4,3 procent under första kvartalet till 2,1 procent detta kvartal.

Speedy på mobilen, i termer av genomsnittlig mobilanslutningshastigheter, en rysk mobiloperatör levererade snabbaste siffran på 7.5Mbps. Den högsta genomsnittliga topp mobila anslutningshastigheten kom från en mobiloperatör i Storbritannien, klocka på 44.4Mbps.

Enligt Akamai statistik, i juni, cirka 38 procent av mobilnätverksbaserade mobila webbläsare dataförfrågningar kom från Google Android plattformar. Cirka 33 procent kom från Apples Mobile Safari, 23 procent från Opera Mini, och cirka 4 procent från Blackberry.

Dessa siffror ändras när alla nät – och inte bara cell – ansågs. I detta fall, Mobile Safari stod för i genomsnitt 60 procent av förfrågningar, medan Android Webkit representerade 23 procent. Akamai sade denna data antyder Android-drivna enheter användes oftare på mobilnät, medan iOS-enheter stod för huvuddelen av Wi-Fi-användning.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”