Basho ger Apache Solr sökning till Riak i företaget översyn

Databas fast Basho säger nyligen tillgängliga Riak Enterprise 2.0 kommer att öppna distribuerade NoSQL nyckelvärdet datalagringen till en bredare publik och nya användningsfall, med extra datatyper och integrerad Apache Solr sökning.

Effekterna av BYOD och molntjänster på ERP, Forskning: IT-ledare avslöjar missar, aktuella trender och framtida affärssystem, Microsoft Enterprise primer på Windows Azure nätverk, kostnadsfördelning toolkit: Google Apps vs. Office 365

Ytterligare distribuerade datatyper i det nya företaget-version av databasen, som Basho skapat och fortsätter att utvecklas som en open source-projekt, nu omfattar uppsättningar, register, flaggor och kartor, som är utformade för att förenkla applikationsutveckling.

Företaget har också ersatt Riak sökning med Apache Solr motorn, som den säger kommer att möjliggöra integration med ett bredare spektrum av externa program genom API: er.

Datastax anges hur Apache Cassandra förmåner från $ 106 finansiering boost, förstärkt upp Couchbase Server 3.0 beta riktar utvecklare och administratörer, EnterpriseDB strävar efter enklare NoSQL dev med gratis Postgres AWS verktyg, SAP HANA: Användare kämpar för att se business case, PostgreSQL Vad ligger bakom dra av denna databas med öppen källkod, Datastax s 4,5 Cassandra bränder upp Apache Spark i minnet analys, Couchbase VD: Endast tre NoSQL företag sticker ut från förpackningen

“Dessa nya Riak datatyper för första gången verkligen göra Riak mycket tillgänglig för allmän mjukvaruingenjörer”, säger Basho EMEA vd Stuart McCaul.

Tidigare har mjukvaruingenjörer tvungen att tänka på distribuerade system och eventuell konsekvens att få nytta av den höga tillgänglighet, skalbarhet och feltolerans av Riak.

“Nu om de använder Riak datatyper, har vi tagit det extra steg bort. De behöver inte längre tänka på eventuell konsekvens att dra nytta av databasen.”

McCaul säger att introduktionen av Solr också dra fler människor att Riak.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

“Vi har ersatt vår egen inhemska Riak sökning – som sagt var inte så skalbar som våra kunder kräver – med Apache Solr, som är mycket allmänt känt, allmänt omtyckt, ofta används”, säger McCaul.

Använda Riak som en distribuerad ram för Apache Solr, har vi lånat en redan kraftfullt sökverktyg fördelarna med feltolerans och skalbarhet och hög tillgänglighet som Riak har.

Utvecklare kan ha gett den första impulsen till populariteten av många databaser, men vissa programvaruleverantörer säger nu att situationen håller på att förändras.

Den nya kapacitet i Riak har verkligen förändrat den typ av saker som folk kommer att tänka på att använda Riak för och gör det mycket lättare att resonera om hur Riak skulle passa med en mycket mer användningsfall och mycket mer allmänt tillämpliga.

McCaul sade kombinationen av de nya datatyper och Solr undanröja behovet av Riak användare att skriva sina egna dokumentstrukturer, med hjälp av sekundära index eller MapReduce för att fråga.

De kan dra nytta av kartan. Det kommer att synkronisera sig över distribuerade system, även i händelse av en partiell systemfel, och det kommer automatiskt att indexeras för dem av Apache Solr i Riak, så det är omedelbart sökbara “, sade han.” Vi har tagit bort en hel del av manuellt arbete, en hel del av svårigheten att verkligen använder Riak.

Riak Enterprise 2.0 erbjuder nu också tillstånd och autentisering för första gången gör det möjligt för företag att kontrollera en användares identitet innan de tillåts att ansluta till databasen och för att verifiera att en användare eller grupp av användare har rätt att få tillgång till vissa uppgifter och utföra vissa funktioner.

. “I Riak tidigare vårt bästa råd om säkerheten skulle ha varit att tala med din skyddschef Det var verkligen om att sätta den bakom en brandvägg:” Utsätt inte Riak till internet och sedan genomföra din vanliga företags strategier runt databasen, “sade McCaul.

Vi var inte erbjuder något tidigare i vägen för säkerheten internt till databasen. Nu har vi två primära funktioner.

I överensstämmelse med Basho mål att förenkla Riak adoption, Enterprise 2.0 erbjuder förnyade konfigurationshantering.

“Vad vi har haft tidigare är en databas som har varit mycket lätt att använda. Det installeras på några minuter. Om du har hämtat det nu, kan du följa dokumentationen och faktiskt vara att läsa och skriva data till Riak i fem till tio minuter” tid. Och vi vet att det är sant, eftersom även våra säljare gör det “, säger McCaul.

Vad vi har lagt i Riak 2,0 möjligheten för generalist systemadministratörer i företaget att göra avancerad konfigurationshantering i Riak. Det är viktigt för oss eftersom allt utvecklarna väljer rätt verktyg för sitt jobb. Då blir fråga för ops team för att ta hand om vad utvecklarna har valt. Vi vill se till att det inte finns någon friktion.

Dessutom ingår i den nya versionen är nivåindelad lagring så vissa besökta delar av datalagret kan sitta på flash-enheter, med resten på billigare disklagring.

Tidigare denna månad den brittiska sjukvården meddelade det övergått till en Riak Enterprise-baserad Spine två patientjournalen plattform, som används av 21.000 organisationer.

I Europa NHS berättelsen är validering av Riak i företagsanvändningsfall. Det säger att om du kör en säkerhetskritisk eller intäkter kritiskt system, bör du inte vara rädd för att ta språnget “, säger McCaul.” Hittills har vi fortfarande varit vid kanske tidig adopter skede. Jag skulle vilja se denna teknik går vanliga nu. Under de kommande 12 månaderna kan vi se det.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Mer om databaser