Brand Phone programuppdatering visar hur långt efter Amazon verkligen är

Trots sjunkande försäljning, är det bra att se Amazon fortfarande levererar ytterligare funktioner till dess eld telefonluren. En närmare titt på vad som är nytt, visar dock att Amazon har fortfarande en lång väg att gå om det verkligen vill lyckas i smartphone marknaden.

Den senaste programvaran för Fire telefoner, nu tillgängliga via etern eller via nedladdning och USB-överföring från en dator, innehåller några funktioner som andra telefoner har haft i flera månader, om inte år.

Ta startskärmen tapeter, till exempel. Du kan nu välja en egen färg eller använda en egen bild på brand telefonens display. Handenheten kamera hade redan en HDR-funktionen men först nu får en automatisk HDR alternativ. Flera kalendrar var alltid stött och med denna programuppdatering kan du välja färg för en viss kalender. Och Fire Telefon ägarna kommer att kunna skriva ut från sina telefoner med denna uppdatering också.

Amazons Fire Phone har designkvalitet du kan förvänta sig från Apples iPhone, eller Samsung Galaxy S5. Det är en stark utmanare i Android utrymme, även om det missar några mål företag.

Dessa typer av tillägg är säkert välkomna, naturligtvis. De är också vad jag skulle kalla “table stakes” på andra telefoner men, de har länge funnits på andra Android telefoner och iPhone.

På tal om Android ökar detta nya uppdateringen den version av Android – öppen källkod upplagan, inte Googles Android – som driver telefonen, enligt 9to5 Google. Istället för att köra på Android 4.2 Jelly Bean programvara, brand Phone förskott till Android 4.4 KitKat, programvara som debuterade i september 2013. Det är bedrövligt bakom om Amazon vill verkligen konkurrera på denna marknad.

På den positiva sidan, det finns några användbara, modernare tillägg i den senaste brand Phone programuppdatering.

Handenheten är “redo för mer arbete”, säger Amazon, med stöd för säkra Wi-Fi-anslutningar, VPN, 256-bitars kryptering och enkel inloggning metoder. Telefonen fungerar även med Bluetooth Low Energy enheter och har mer robust anmälningar på låsskärmen.

Apple lanserar iPhone 7: En brygganordning för 10-årsjubileum iPhone i 2017, Apple syftar till att göra Apple Watch mer engagerande, iPhone 7 och iPhone 7 Plus: Nya funktioner höjdpunkter, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden

Trots detta, jag undrar hur mycket längre Amazon kommer att fortsätta att driva in smartphone marknaden. Företaget har säkert lärt sig mycket från lanseringen av sin nuvarande enhet och har även antytt nyare modeller. Kanske det bästa sättet är dock att anpassa sina nuvarande telefoner aktuell med tiden i en snabbare takt.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

En närmare titt på hårdvaran