Cloud computing går hybrid som norm: AWS, VMware, Azure hertig ut

Hybrid molnstrategier breder i företaget som 71 procent av företagen att anta en blandning av offentliga och privata medel beräkna, men mer kamp med att optimera kostnaderna, enligt en undersökning från RightScale.

RightScale, som förvaltar moln distributioner, tillfrågade 1000 respondenter. Av denna grupp, 17 procent av de tillfrågade var RightScale användare.

Den årliga undersökningen markerade en uppsjö av frågor samt ställningar för moln spelare. Bland de viktigaste posterna

Mer

77 procent av de tillfrågade antog ett privat moln, upp från 63 procent,. 95 procent av företagen använder infrastruktur som en tjänst.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Brist på kompetens och resurser är den största utmaningen som citeras av företag. Säkerhet hade varit nr 1 utmaning.

Kostnadskontroll är en stor utmaning för 26 procent av de tillfrågade och få företag använder optimering strategier.

Docker antagande var 27 procent i den senaste undersökningen, upp från 13 procent för ett år sedan,. Amazon Web Services används av 57 procent av de tillfrågade, platta med ett år sedan. Enterprise antagandet ökade till 56 procent, en ökning från 50 procent. Microsofts Azure används av 20 procent av de svarande,. Openstack och VMware vCloud är bundna vid 19 procent antas bland de svarande,. Enterprises planerar att använda flera moln och de procentsatser av typ legat stilla under 2016 jämfört med 2015. Men 16 procent av de tillfrågade sade att de kommer att använda flera offentliga moln i 2016, upp från 13 procent året innan. Att vinsten kom på bekostnad av företag stämma flera privata moln (11 procent år 2016 jämfört med 14 procent 2015).

Centrala IT blir en större roll i molnet beslutsprocessen från affärsenheter. Till exempel, 47 procent av centrala IT-grupper bestämmer och ge råd om vilka appar att gå molnet, upp från 44 procent för ett år sedan, 44 procent plocka privata moln, upp från 35 procent för ett år sedan, och 44 procent av politik väljs av centrala IT, upp från 31 procent för ett år sedan.

Att flytta till IaaS: En översikt; Forskning: 67 procent rapport budget minskning med genomförandet IaaS, Executive guide till IaaS (gratis ebook), Video: Infrastructure as a Service en Q & A med redaktionen, hitta den perfekta IaaS leverantör, hur molnförändringar (nästan) allt om de kunskaper du behöver, cloud ekonomi som en katalysator för affärskulturen omvälvning, leka med byggstenar i molnet: Få IaaS rätt

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin