Cloud efterfrågan ser Empired resultat surge

Perth-baserade företaget idag publicerat sin oreviderade finansiella rapporten för räkenskapsåret som avslutades 2014, inspelning AU $ 67.000.000 i intäkter, en ökning från föregående års AU $ 48.000.000.

Empired rapporterade också AU $ 7.100.000 i vinst före räntor, skatt, avskrivningar och nedskrivningar (EBITDA), en ökning med 98 procent jämfört med föregående års resultat, och en 119 procent ökning för årets nettovinst före skatt till AU $ 4.300.000.

Bolagets vd Russell Baskerville sade att årets tillväxt var det sammanlagda resultatet av nyligen genomförda förvärv och organisk tillväxt, särskilt i molnet, big data, affärsanalys, mobil, social och säkerhet.

Både organiskt och acquisitively har vi sett till att våra tjänster har mognat och är anpassade till den globala tillväxten megatrender “, säger Baskerville.” Vi har goda förutsättningar att säkra marknadsandelar i hög efterfrågan tjänster runt moln, big data / affärsanalys, mobil, social och säkerhet.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

“Marknaden är tydligt utvecklas med många organisationer utmanar traditionella affärsmodeller för att leverera mer för mindre, samtidigt som man fortsätter att kapitalisera på nya tillväxtmöjligheter. Vi är övertygade om Empired har goda förutsättningar att hjälpa våra kunder med dessa utmaningar”, sade han.

2014 har varit ett år av kraftig tillväxt och expansion österut för företaget, med, förvärv, i maj Sydney-baserade IT-konsulttjänster fast eSavvy för AU $ 2.200.000 – en fördubbling av storleken på bolagets Sydney kontor.

Vid den tiden hävdade Baskerville förvärvet skulle positionera Empired som den största Microsoft Dynamics CRM partner i Australien – med 40 certifierade Microsoft CRM konsulter, inklusive 18 anställda från eSavvy.

I oktober förra året, Empired betalade AU $ 15.000.000 för Microsoft Enterprise Content Management tjänsteleverantör OBS, räknar med att generera upp till AU $ 32.000.000 i intäkter för räkenskapsåret som avslutades 2014 – denna uppskattning var i linje med de resultat som registrerats i delårsrapporten .

Både organiskt och acquisitively har vi sett till att våra tjänster har mognat och är anpassade till den globala tillväxten megatrender “, säger Baskerville.” Våra förvärv har utvecklats väl, de har uppfyllt alla finansiella prestanda förväntningar och har anpassat positivt i vår bredare kultur. Vi är övertygade om att dessa transaktioner har byggt på vår starka bas och ge en bredare nationell plattform för inflytande under de kommande åren.

Bolaget har tecknat ett antal viktiga kontrakt under de senaste 12 månaderna, inklusive en AU $ 50.000.000 affär med en “stora resurser företag”.

Vi är också mycket stolta över vår organiska tillväxt framgång där vi säkrat AU $ 96 av tjänster över två större kontrakt “, sade Baskerville.” Förmågan att referera dessa och ökad profil dessa har levererat ger en enastående möjlighet att fortsätta vår framgång i att säkra dessa stora kontrakt.

Styrelsen har flaggat sin avsikt att förklara en helt skattefri utdelning i linje med lanseringen av sin helåret reviderade räkenskaper. Vid skrivande stund var Empired aktier värderas till AU $ 0,70, upp från en sex månaders lägsta på AU $ 0,52 i slutet av mars.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin