Davnet behåller S’pore ops … för nu

SINGAPORE – australiska anläggningar baserade telco Davnet Ltd fortfarande granska alternativa planer för dess Singapore verksamhet, trots gårdagens beslut att avveckla sina tillgångar i Hong Kong och stänga dess dotterbolag i Kanada.

Bolagets Singapore dotterbolag (fortsätter) att se över sina alternativ “, säger Davnet i ett uttalande till den australiensiska börsen måndag.

Tillkännagivandet följde Davnet Australien affär med Denford Enterprises Ltd, en enhet av Investment Company of China (ICC), för en A $ 5.000.000 (US $ 2.580.000) lånefacilitet.

Denna möjlighet har fastställts i avvaktan på att en föreslagen kapitalanskaffning från ICC, som skulle ersätta den lånefacilitet “, tillade Davnet.

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment

Enligt uttalandet tillåter låneavtalet den australiska telco för att dra ner på upp till A $ 5.000.000 (US $ 2.580.000) under perioden fram till 15 januari 2002.

Equity Partners Asia Limited (EPA), arrangören av lånet, kommer att genomföra due diligence på Davnet från 13 augusti-31 augusti för att avgöra om ICC vill prenumerera upp till A $ 5.000.000 (US $ 2.580.000) för värdepapper i Davnet.

En annan annonsering i förhållande till status av due diligence och den föreslagna kapitalanskaffningen kan förväntas den 31 augusti 2001.

I början av augusti, den australiensiska företaget minska finansieringen till dess Singapore, Hong Kong och kanadensiska dotterbolag för att fokusera mer på sin verksamhet i Australien, som sägs vara företagets enda lönsam verksamhet.

Som en grupp, Davnet resultat före skatt operationella förluster av $ 33.200.000 (S $ 31.100.000) i de sex månader som slutade december 2000.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment