Experian att investera R $ 25m i Big Data i Brasilien

Credit informationsleverantör Experian kommer att investera R $ 25m ($ 8,2) i stora initiativ data i Brasilien under de kommande fem åren.

Företaget – lokalt känd som Serasa Experian efter sammanslagningen med Serasa, den största kredituppgifter byrå i Brasilien 2007 – berättade lokal portal Convergència Digital att det beror på att bygga ett labb avsedda enbart för datarelaterade produkter och tjänster i São Paulo.

Big data övergår från en av de mest hypade och förväntade tech trenderna från senare år i en av de största utmaningarna att det nu försöker att brottas och sele. Vi undersöker den teknik och bästa praxis för att dra nytta av big data och ger en titt på organisationer som sätter det till god användning.

Detta skulle vara bolagets tredje dataanalys lab – de andra två är baserade i Silicon Valley och London.

Under de senaste åren har Experian brasilianska arm investeras i att stärka sin verksamhet inom områden som marknadsföring, digital certifiering och dataanalys, inklusive Big Data.

Företaget kan utföra daglig övervakning av profiler av bankkontoinnehavare baserade på omkring 150 miljoner variabler inklusive notarie register och alla data förhållande till detaljhandeln inköp. Detta möjliggör mer korrekta bedömningar kredit rekord och även hjälper banker minskar försumliga.

Bland gruppens internationella verksamhet, som spänner över 39 länder, Brasilien intar tredje plats när det gäller intäkter, efter USA och Storbritannien.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta