FBI utreder kändis telefon, e-post dataintrång: Anonym eller journalister?

US brottsbekämpning undersöker dataintrång mot kändisar, som har lämnat en rad uppmärksammade stjärnor generad efter explicita bilder av dem publicerades på nätet.

FBI uppgav att den undersökte, tillsätta den finner “den person eller grupp som ansvarar för en serie av datorintrång involverar högprofilerade siffror.”

Även FBI inte har framkommit namn, har BBC rapporterade att det kunde aktörer Scarlett Johansson, Jessica Alba och Mila Kunis, tillsammans med Justin Timberlake sångare har riktats. Johansson tros ha kontaktat FBI om läckorna, och hennes advokater har instruerat att platserna ta ner bilderna enligt Digital Millennium Copyright (DMCA) lagar.

Eftersom LA Times, har människor som påstår sig vara en hacka gruppen sade att de är ansvariga, men inte kan verifieras kraven.

Mitt i den tjocka av det i London, med pågående telefon och även dataintrång fordringar mot högprofilerade figurer, kändisar och politiker av journalister på det numera nedlagda tidningen News of the World, är det inte klart om journalister eller ökända hacktivist gruppen Anonymous ligger bakom hacka.

Kan det vara journalister? I nästan fem år har brittiska journalister som arbetar på en kvällstidning hacka in i röst av kändisar och andra framstående personer i samhället. Privatdetektiver fördes av tidningen att olagligt komma åt mobilröst telefon, serveras en journalist i fängelse, och andra sedan har gripits, åtalats eller räddats.

Den nådde en topp tidigare i år, efter att telefonen mördade skol Milly Dowler var en av de telefoner riktade, vilket leder till en skenbar blodtörst av riksdagsledamöter och både medborgare att se tidningen inför rätta.

En parlamentarisk kommitté undersöker hela bredden av skandalen, som bara skenbart skrapar på ytan av den utbredda aktivitet telefon hacking. Hacking skandalen kom till ytterdörren av den brittiska regeringen, när förre News of the World redaktören Andy Coulson avgick som regeringens talesman efter nya anklagelser om hans eventuella inblandning uppstått. Han senare greps.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Eller vill vi skylla anonym? Den grupp som kallas Anonym är okänd i storlek men är väl känd för sin avvikande potential. Men gruppen, eller snarare den ideologi som Anonymous representerar har varit känt för sin utbrytning enhet hackare som har i vissa fall riktade några av de största namnen inom IT-branschen.

En anonym spin-off har fått skulden för den senaste tidens hacka på NBC News Twitter ström hack, vilket ledde till en serie av falska Tweets publiceras, hävdade att Ground Zero plats i nedre Manhattan attackerades av terrorister, bara några dagar före den 10: e årsjubileet ceremonier.

Särskilt har utbrytning kallas “Hollywood Hacks” tidigare riktade kändisar inklusive Miley Cyrus, Tom Cruise och Ashley Green. Lovande att härja på kändisar genom att lova “Hollywood blodbad”, i vissa fall privat lagrade bilder publicerades på nätet.

Eftersom de nya hackare på blocket, kan det inte komma som en överraskning bör denna nya grupp vara i fokus för FBI: s utredning. Den utbrytargrupp har skrivit flera meddelanden under de senaste veckorna, främst till kod-repository pastebin. Ingår i dessa tjänster, har uppgifter om telefonnummer, e-postadresser och annat innehåll, såsom röstmeddelanden till YouTube och privata bilder på fotodelning webbplatser publicerade.

Det kan vara varken trots allt. Numera har oskärpan mellan traditionell journalistik och online-medier suddig, med en tredje medborgarjournalistik vinkel kastas in i mixen. Det kan vara en ensamstående hacker eller en grupp samband med antingen journalistik världen eller någon av de anonyma kollektiv.

Med detta sagt, med både amerikanska och brittiska samhällen skakats av diskuterats och rapporteras telefonavlyssning, dataintrång och denial-of-service-attacker från hackare och både journalister, är det svårt att inte peka finger åt detta skede en eller båda .

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze