Fiat Chrysler investerar $ 53m i Brasilien FoU-center

Fiat Chrysler investerar R $ 200 ($ 53m) i en forskning och utveckling (R & D) centrum i Recife, huvudstad i Pernambuco stat i nordöstra Brasilien.

Fordonsintelligenscentrum, baserad i Recife teknik park Porto Digital, är företagets första sådan anläggning i Latinamerika och kommer att inriktas på motor och transmission kontrollerande programvara, känd som drivlina.

Dataanalys kan göra mycket mer för företag än bara förutsäga konsumenternas köpvanor.

Drivsystem är nyckeln till att öka fordonets prestanda och bränsleförbrukning och minska utsläppen, samtidigt förbättra förarens respons. Dessa system har också noggrant testade för att fungera i förhållanden såsom svår värme samt vibrations scenarier.

Vissa 210 yrkesverksamma arbetar redan på anläggningen i Porto Digital – beskrivs av Fiat Chrysler president Stefan Ketter som “Brasiliens Silicon Valley” – och det förväntas att innovationscentret kommer att generera 500 arbetstillfällen totalt under de närmaste åren. Partnerskap med åtta lokala universitet har kommit överens om.

“Pernambuco kommer att bidra till utvecklingen av vår grupp i Latinamerika och samtidigt bli en världsledande centrum inom fordonsteknik och mobilitet”, säger Ketter.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?