Första 5G mobilnät väntas år 2020 med upp till 20 Gbps hastigheter

Du måste vänta en handfull år för det, men det låter som 5G mobilt bredband kommer att vara värt att vänta. I stället för de 50 till 100 Mbps anslutningar av 4G-nät, kan 5G toppen vid 20 Gbps.

Det är tillräckligt snabbt för att ladda ner en extremt hög HD-film på en mobil enhet på 10 sekunder, säger Korea Times, rapporterar den nya 5G definition som antagits av Internationella teleunionen (ITU).

ITU nyligen definierat sin färdplan för att genomföra 5G nätverk men har fortfarande arbete att göra allt från att testa tekniken för att definiera prestandakrav och normer innan en kommersiell implementering 2020.

Trots detta kommer människor sannolikt få en glimt av 5G nätverksteknik förr. Fierce Wireless konstaterar att en demonstration förväntas under 2018 Pyeongchang vinter-OS.

Medan löftet om snabbare mobilt bredband är lockande för hur vi använder tabletter och smartphones i dag, kommer det att ha en fördel för icke-traditionella anslutna enheter. Korea Times rapporterar 5G nätverk kan “ge mer än 100 megabit per sekund i genomsnitt dataöverföring till över en miljon sakernas Internet enheter inom en kvadratkilometer.”

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden