Kambodja inrättar Telco tillsynsorgan

Kambodja på torsdag lanseras officiellt Tele Regulator Kambodjas (TRC) som kommer att ansvara för att övervaka landets telekomsektorn.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

TRC reglerar regler och föreskrifter inom sektorn med auktoritet över spektrum och rättvis prissättning av telekomoperatör, sade minister för post och telekommunikationer Så Khun vid en invigningsceremonin, Xinhua News Agency rapporterade på torsdag.

Regleringsorganet har rätt att inspektera och övervaka tekniker och förvaltningen på byggande, drift, distribution och användning av nätverk och telekommunikation samt informationsteknik.

Detta är en ny framgång för landet att reformera telekomsektorn “, säger så.” Tillsynsorganet ska bidra till att skapa mer förtroende bland investerarna.

Vid evenemanget, Mao Chakrya, TRC nytillträdde generaldirektör lovade också att stärka gällande lagar och förordningar, formulera nya regler och förordningar för att hålla jämna steg med utvecklingen av sofistikerade teknik, och säkerställa en rättvis och öppen atmosfär för teleoperatörer.

Tillväxtpotential, enligt ministeriets rapport, i juni 2012, landets åtta mobiloperatörer hade sålt 19,64 miljoner SIM-kort, överstiger landets befolkning på cirka 14.500.000. När det gäller online-användning, har riket cirka 30 Internetleverantörer som betjänar 1,86 miljoner kunder.

I en tidigare webbplatsen Asien rapporten, industri skådare och IT-leverantörer sade Kambodja hade, potential att bli nästa tillväxtmotor för Sydostasien.

Framför allt har det utbredda smartphone användning, konstaterade Paul Wilson, generaldirektör för Asia-Pacific Network Information Center (APNIC). I detta är trådlös kommunikation redan normen för de flesta kambodjaner och det är klart trådlöst bredband kommer att bli det främsta medlet för sina medborgare att få tillgång till bredbandstjänster, säger Wilson.

Jamie Harper, chef för Sydostasien nya marknader på Microsoft, observerade också viljan av både den privata och offentliga sektorn i Kambodja att investera och växa med hjälp av IT, bådar gott för utvecklingen av den lokala tekniska sektorn.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow