Kära Microsoft: Sluta bryta mitt helt bra Windows 7

Hantera inkurans är en stor utmaning för plattformsleverantörer. Det finns vanligtvis två motsatta drivkrafter utmaningen: tröghet och entropi. Medan både tröghet och entropi kan beskrivas på något djup med hjälp av verkliga vetenskap, för våra ändamål vi ska sammanfatta villkoren på detta sätt: människor inte vilja ändra på och sånt raster över tiden.

Ed Bott delar vissa Windows 10 migration råd.

Ta till exempel Windows XP. Det råder ingen tvekan, ur teknisk och säkerhet synvinkel att XP är sedan länge förbi utgångsdatum. Det är faktiskt farligt att köra på Internet. Men det finns en hel del människor som har använt XP evigt, vet det intimt, och vill inte ge upp.

Sedan finns det system som byggs runt XP. Jag hade ett content management system som körde på en utvecklingsmiljö som endast skulle köras på 32-bitars Windows XP. Det tog tre år för att få det odjuret bort – tre års tidskrävande och kostsamt kodning. Det finns maskiner och anläggningar över hela världen som skulle behöva avsevärt omkodas och byggt – ibland från scratch – för att flytta bort från XP.

tech pro forskning

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Det finns också kostnaden. Visst, datorer är nu dirt cheap. Men tusen smuts billiga datorer börjar bli riktigt dyrt. Många företag och privatpersoner avskyr att spendera pengar för att köpa system som ersätter helt bra maskiner.

Så trots alla Microsofts ansträngningar och alla våra cajoling och varning, XP lever vidare.

Medan Windows XP är en no-brainer i kategorin “får inte använda längre”, Windows 7 är en mycket svårare utmaning för Microsoft. Windows 7 är förmodligen den mest älskade av Microsofts moderna operativsystem: Det var en klar home run, och – på grund av Mic Rosoft otroliga felsteg med Windows 8 – är den sista riktigt betrodda Microsoft operativsystem i många användares sinnen.

För många användare – inklusive mig själv – det finns ingen anledning att uppgradera befintliga maskiner till Windows 10. Windows 7 är fullt funktionell, så säker som Windows-maskiner kommer att vara bekant, och rock solid.

Och ändå, att övervinna uppgraderings tröghet är inte en Microsoft-enda problemet. Jag har en Mac mini kör Mountain Lion (det är fyra varv tillbaka nu i OS X land), men det är igång min studio och jag vill inte göra ändringar tills jag kan vara säker på att allt kommer att uppgradera. En del av specialitet-video programvara Jag litar på inte stöder modernare versioner av operativsystemet, så nu jag lämnar det un-uppgraderas.

Detta är naturligtvis förstärker systemleverantören dilemma: stödja gamla system är dyrt, regressivt, och uppmuntrar användare att köra potentiellt osäker redskap. Däremot få användare att uppgradera håller intäktsflöde går, medan låta gamla system samla mossa gör inte mycket för den nedersta raden.

Jag säger dig … att bryta min dator kommer inte att skapa förtroende, och det kommer inte att inspirera mig att uppgradera till en annan version av Windows.

Naturligtvis är det i Microsofts – och Apples och Googles – bästa för att uppmuntra användning av nya utgåvor av operativsystemet. Detta handlar inte bara om pengar. När allt kommer omkring, medan alla tre företag måste fortsätta att stoke bränderna som driver deras nedersta raderna, de är alla mycket fint lönsamma företag med arbetsaffärsmodeller.

De måste också köra OS-uppgradering upptag att hålla sina kunder säkra att driva införandet av nya redskap för att hålla spänningen nivå upp, och att svara på alla de möjligheter som den obevekliga innovationstakten inom branschen.

Problemet är, det är inte en slät väg. Kunderna kommer att reagera. Det kommer att finnas buggar. Det kommer att finnas svordomar.

I helgen, Microsoft återigen landade på min (insert profana term för avföring) lista. Om tre och ett halvt år sedan köpte jag en super high-end anpassade Sager 9150 bärbar dator att fungera som min primära arbetsmaskin. På den tiden var det ungefär lika RAM och SSD rik som möjligt, och det kostar en mynta. Det var min huvudmaskinen och mina viktigaste cykel-brännare kräver ofta toppeffekt och kostnaderna återspeglar denna kostnad.

I vilket fall som helst Sager varade ungefär 15 månader innan jag behövde något ännu mer kraftfull för min huvudsakliga arbetsmaskin. Men det betydde jag avgick Sager. Jag har precis flyttat bort min skrivbord för att köra vår stora skärmen.

Mitt hus är också där min fru och jag, så vi har en hel del system som inrättats för att göra dubbel tull. Även om vi har en storbilds-TV som kan användas för Game of Thrones binge tittar, är det knuten till Sager och används ofta som ett konferensrum whiteboard, skrivsamarbete miljö och design utrymme. Jag är också sitter bekvämt i soffan just nu, använder den för att skriva den här artikeln.

Vi förlitar oss på att Sager. Det kör Windows 7 och – tills nyligen – varit bergfast. Det vill säga, det var bergfast tills Microsoft började trakassera oss om att uppgradera Sager till Windows 10.

Låt oss göra detta klart: det är inte klokt att uppgradera maskinen till Windows 10. Det är en specialbyggd engångs maskin med speciellt avstämda förare. När jag senast kontaktade folk på Sager om uppgradering det, började de mumla om inadvisability och du tar dina chanser. Med andra ord, det är inte stöds.

Min Sager 9150 utformades och omsorgsfullt optimerad för Windows 7. Ingen vet vad som skulle hända om en Windows 10 uppgradering skulle prövas, men alla det i allmänhet delar hår-on-the-back-of-the-hals känslan av det -Skulle-vara-ungood.

Som jag sade i juli, jag har inte för avsikt att uppgradera Sager till Windows 10. Men Windows 7 på Sager inte längre överensstämmer med denna plan. För några månader sedan började jag få GWXUX felet visas högst upp i denna artikel. Det innebär att få Windows 10 tjatar processen misslyckas.

Korrigeringen kommer i form på en uppdatering till en tredje part verktyg som heter GWX Kontrollpanelen, en utmärkt verktyg som tidigare har gjort användare att välja ut och undvik tjatar att uppgradera till Windows 10.

Eftersom meddelandet bara visade upp en gång varannan vecka, jag ignorerade det. Men tydligen, Microsoft verkligen vill att jag ska uppgradera, eftersom den här helgen, har meddelandet visat upp ganska mycket hela tiden.

Adrian skrev ett stycke bara fredag ​​om hur du tar bort Windows tjata frågar, men jag är irriterad eftersom jag inte vill tjata budskap och jag vill inte installera en hacka för att undvika dem. Jag tänker inte att uppgradera eftersom tillverkaren har meddelat att det skulle vara oklokt.

Jag verkligen inte planerar att uppgradera när även uppgraderings tjata meddelande inte tycks kunna köras utan brister.

Och ändå, jag förväntar jag har många månader (eller år) framför mig, inför denna typ av budskap, om jag tar en annan förmodligen olämpligt väg att installera en bit av programvara från tredje part för att hacka GWXUX koden för att stoppa den från att vara irriterande .

Det är där jag befinner mig i strid med Microsoft och oense med sin aggressiva uppgradering strategi. Det är viktigt att få människor bort av Windows XP. Men Windows 7 är (åtminstone för tillfället), ungefär lika perfekt ett genomförande av ett Windows-system som vi är benägna att se för nästa decennium.

Windows 10 styrka – dess omfattning – är också dess största svaghet. Alltför många rörliga delar vilket leder till en instabil datorupplevelse för mig. Ta på Redstone!

Det är perfekt, naturligtvis, om inte Microsoft går ut ur dess sätt att bryta det i ett missriktat försök att övertyga oss alla att flytta till den nya versionen. Men jag säger dig … att bryta min dator kommer inte att skapa förtroende, och det kommer inte att inspirera mig att uppgradera till en annan version av Windows.

Faktum är, jag nu kör en hel del Mac i närheten av Camp David, även om många av dem kör Windows 7 och Windows 8.1 i antingen Parallels och Boot Camp. Om Microsoft bryter mina befintliga maskiner, jag är nu mer benägna att flytta till en Mac än en annan Windows-maskin. Jag är också mindre och mindre benägna att köra Windows på dessa Mac, även i virtualiserade fall.

Den enda gotcha är att Apple är också tjat om OS uppgraderingar. Apple vill att jag ska uppgradera till El Capitan, som vissa människor rapport är fast, medan andra rapporterar den har fel och fler buggar.

Som sagt, jag skulle uppgradera till El Capitan nu, med undantag för en liten fråga: Office 2016 raster på El Capitan.

Japp, hela den här artikeln slutar i en ironi: Microsoft driver mig att uppgradera min Windows 7 maskin, men eftersom uppgradering tjata bryter, jag kommer inte att uppgradera. Och jag tänker inte uppgradera min Mac eftersom … vänta på det … Microsoft-program kan inte hantera uppgraderingen.

Tröghet och entropi: Möt ironi.

Förresten, jag göra fler uppdateringar på Twitter och Facebook än någonsin tidigare. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz och på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Och goodwill kommer att gå förlorade

Läs detta

Mary Jo Foley