Kina landsdomänen toppar världens mest använda

Webbadresser som slutar med Kinas Cctld, “.cn” har toppat den globala listan över mest använda.

Det klockade 16,36 miljoner användare vid utgången av 2015, förbi Tysklands “.de”, enligt de senaste statistik från Kina Internet Network Information Center (CNNIC), som förvaltar området.

Landet toppade också världens i domän upplösning service, säkerhet, och förhållandet mellan “godartade användare”, rapporterade Xinhua News Agency, med hänvisning CNNIC huvud Li Xiaodong. Riktiga namn registrering för domäner i Kina uppdrag under 2009.

Vid förra månadens World Internet Conference i Peking, Kina president Xi Jinping uppmanade nationer mot att blanda sig i andra var det inre angelägenheter, notera särskilt att internet suveränitet bör förbli beslut i varje enskilt land.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Xi sade cyber rike bör inte bli en “slagfält” mellan nationer och efterlyste större globalt samarbete för att bekämpa cyberattacker och terrorism. Han försvarade också Kinas kontroll av webbplatser, sade att det var nödvändigt att hålla den allmänna ordningen.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden