Kritiker försena omröstningen om EU: s immaterialrätt

En föreslagen EU-rätten stärka brottsbekämpande kapacitet mot immateriell egendom brott har försenats igen, mitt pågående kritik att dess genomförande skulle kriminalisera många ofarliga aktiviteter och skadar europeiska konkurrensen.

Direktivförslaget om säkerställande av skyddet för immateriella (IP) rättigheter fastställdes för en omröstning i Europaparlamentet den 11 september, men försenades till början av november, då till denna vecka. Det är nu planerad för omröstning den 27 november.

Förseningarna är resultatet av den intensiva kontroversen kring direktivet en av flera större planerade förändringar i hur immateriell egendom hanteras i EU. Ett direktiv 2001 upphovsrätt, känd som EUCD slutligen gått i brittisk lag förra månaden, efter förseningar. Europaparlamentet godkände ett direktiv om mjukvarupatent endast efter att ha gjort betydande förändringar, till följd av omfattande protester från datavetare, ekonomer, tech företag och mjukvaruutvecklare.

Ledamoten ansvarig för att styra verkställighet direktiv IP genom Europaparlamentet, Janelly Fourtou – hustru Vivendi Universal VD och koncernchef Jean-Rene Fourtou – beviljade fördröjningen som svar på krav från en majoritet i utskottet för parlamentets rättsliga frågor. Ledamöterna inklusive socialdemokraterna, liberalerna och De gröna hävdade att mer diskussion var nödvändig för att förstå konsekvenserna av direktivet, enligt källor med insyn i situationen.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

En omröstning är osannolikt före slutet av året, men eftersom EU-rådet har infört sin egen version av direktivet, som måste förenas med den version i parlamentet, enligt Andreas Dietl, EU-frågor regissör med European Digital Rights (Edri ).

Livlig debatt; När förslaget först introducerades i januari drog det en “bestört” reaktion från International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) och andra upphovsrättsinnehavaren lobbyister, som kallas för de åtgärder som skall beefed.

IFPI hävdade i januari att de föreslagna åtgärderna inte är tuff nog att hålla tillbaka en “epidemi av förfalskning”, klagade över att “verktygen förslaget införs att väcka talan mot intrång inte ens når de nivåer som redan finns under vissa befintliga nationella lagar” och kan “misslyckas” av vad det kallas internationella normer, i en hänvisning till USA: s Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

Den föreslagna lagstiftningen syftar till att representera “best practice” lagstiftning, snarare än att ta ombord de starkaste pirattillverkning av medlemsstaterna, i enlighet med EU.

Kritiker från medborgarrättsorganisationer säger att stora multinationella företag skulle vara de största mottagarna av direktivet, på grund av dess förbud mot reverse engineering, medan gatu buskers och boksläsare för blinda skulle kriminaliseras.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig