Alipay hävdar mobila transaktioner slog $ 640.000.000 under CNY

Kinesiska invånarna inte längre behöver skicka papper pengar till sina släktingar eller vänner som hälsningar under det kinesiska nyåret (CNY), som ett klick på den mobila Alipay gör det möjligt för dem att göra det. Den nya trick till den traditionella anpassade verkar ha tagits emot väl efter teknik jätte avslöjade resultat på tisdag.

Totalt 4 miljarder yuan ($ 640 miljoner) allt skedde via Alipay under perioden från i onsdags, eller nyåret eve, till lördag, som ansågs vara topp tid för kinesiska pengar Gifting, sade Alipay på sin officiella Weibo konto på Tisdag.

Den genomsnittliga storleken på varje transaktion var 59 yuan ($ 9,50), visade data. En man i provinsen Zhejiang skickade ut 64.520 Hongbao via Alipay under de fyra dagarna, uppgående till totalt 260.000 yuan ($ 41.575).

Företaget sade omkring hälften av de mobila tur pengar avsändare och mottagare är födda efter 1990, och cirka 40 procent av dem är födda mellan 1980 och 1989. Alipay data föreslog också att människor i Shanghai är mest förtjust i att skicka e-gåvor under denna tid som 10,4 miljoner Hongbao registrerades i de två första dagarna av semester.

Den mest populära storleken på Hongbao i Kina är 88 yuan, 8,88 yuan, och 88.88 yuan, som åtta på kinesiska uttalas likt ordet “rika”. Folk skickar också ut Hongbao i 5,20 yuan och 13.14 yuan, eftersom den förra uttalas på samma sätt som “jag älskar dig”, och de sistnämnda låter som “vara tillsammans för evigt” på kinesiska.

Hongbao älskare behövde också att regelbundet kontrollera sina smartphones för att kämpa för lyckliga pengar, som ett stort antal företag och kändisar skickade ut enorma mängder kontanter slumpmässigt i år. Totalt 999,999 Hongbao distribueras av grundaren av Alibaba Jack Ma vid 12:19 den 19 februari stals upp av Alipay användare i mindre än tre minuter.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard