Cisco lägger två vd: ar till styrelsen i moln, grönt tryck

Nätverksjätten Cisco har lagt ytterligare två styrelseledamöter dess roster: Salesforce vd Marc Benioff, och tidigare statssekreterare för energi vid US Dept of Energy, Kristina Johnson.

På så sätt är det drivit styrelse upp till 14, tillsammans med tidigare Yahoo chef Carol Bartz. Utnämningarna var effektiva den 1 augusti.

Val av styrelseuppdrag kan signalera ett par saker.

Ciscos föll mer än 10 procent i år, och trots ett antal uppmärksammade förvärv fortfarande har en bit kvar tills den kan ta igen sina förluster och återfå konkurrens dragkraft. Företaget köpte Londonbaserade NDS för $ 5 miljarder tidigare i år efter att den godkänts av EU-tillsynsmyndigheter. NDS, bland annat, ger nu Cisco en push i videokonferenser och innehållsleverans moln situation – något det ville ha för en stund.

Moln, Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app, artificiell intelligens, Salesforce tips dess AI översiktsplan, förhandsvisningar Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats uppskattningar, aktier faller på ljus Q3 vägledning, av stora datamängder, Salesforce köpa BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang

Men varför Salesforces Benioff?

Salesforce och Cisco är inte konkurrenter, som redan tar bort en hel del av stress. Medan Salesforce bor i molnet, bygger Cisco aktivt molnet, och fortsätter att utveckla sin teknik genom förvärv och forskning och utveckling.

“Marc har förändrat tekniken genom sina djärva idéer kring cloud computing och socialt företagande”, Cisco vd John Chambers sade i ett uttalande i dag.

Med Benioff kunskap om socialt företagande och bra huvud-fastskruvade känsla av företag, kan det finnas hopp om att Benioff kommer att skaka upp den nya genomförd strategi nog att fokusera på Ciscos nya tryck i moln satsning.

AllThingsD sagt – på skämt – noterade att Chambers kan nämna ordet “molnet” en bra 200 gånger i fem minuter. Ciscos moln flytta betyder mycket för företaget, och vill få det rätt första gången.

Varför en grön energi förespråkare? Att ens lätt molnet körs i datacenter, och de flesta är långt ifrån ren. Kristina Johnson var statssekreterare energi i Obama-administrationen, som varar bara ett år att ta topplaceringen på Enduring Hydro, en grön energiföretag.

Greenpeace rapporterade att Amazon, Apple och Microsoft, fortsätter att köpa makt oavsett – inklusive “smutsiga” bränslen såsom kol – medan Yahoo och Google söker de bästa alternativen för grön energi som möjligt. Men Salesforce inte lossna alla som dåligt, även om dess “ren energi index” var den lägsta av de femton företag som är noterade.

Det återstår ett blygsamt medelstora företag i jämförelse med andra jättar på listan, och grönt är fortfarande klart mindre fokus nu. Cisco, naturligtvis, inte nämndes.

Åtminstone kan vi säga de två nya utnämningar möts i harmoni, även om de två inte kan se öga mot öga på gröna frågor.

Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app

Salesforce tips dess AI generalplan, förhandsvisningar Einstein

Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning

Salesforce köper BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang