D-Link DNS-343 Review

DNS-343 från D-Link är en liten nätverksansluten lagring (NAS) apparaten riktar sig till hem och småföretag. Liksom nätverkslagring och har en inbyggd USB-skrivarserver plus multimedia dela kapacitet. Även om det kostar mindre än andra liknande anordningar, har det också vissa särdrag som kan göra det svårare att hantera och få ut det bästa av – särskilt för ett större antal användare.

D-Link DNS-343 är en fyra-bay NAS låda med en inbyggd USB-skrivarserver och muoltimedia dela kapacitet.

DNS-343 rymmer upp till fyra enheter, och D-Link hävdar att hårddiskar i någon kapacitet stöds. Vi testade enheten med tre 1 TB Seagate Barracude 7200.12 enheter. Även om DNS-343 använder seriell ATA, stöder det inte heta plugg, vilket är en besvikelse snarare än en del breaker. Om att undvika driftstopp är viktigt för dig, dock bör du överväga en annan klass av lagrings apparaten detta. Enheter är monterade på enheten genom att ta bort den ganska löst fäst frontpanelen och skjuta nakna enheter i de fyra spåren. Det behövs inga skenor eller andra beslag. Du matar enheter som använder spakarna på baksidan, som är i jämnhöjd med fallet, men är lätt att hitta utan att behöva titta eller stänga av enheten runt. DNS-343 har en extern strömkälla, och bär en enda Gigabit Ethernet-port och en USB-port på baksidan.

Frontpanelen har en OLED matrisdisplay som levererar information sammanfattande status såsom IP-adress, temperatur och ledigt utrymme. Du kan stänga av enheten på ett säkert sätt med hjälp av strömbrytaren, men ingen annan konfiguration är möjlig.

DNS-343 hanteras med hjälp av ett webbaserat gränssnitt, och en sökfunktion levereras med den enhet som kommer att hitta den på nätet. Det stöder också UPnP, så att du kan också hitta apparaten med en UPnP webbläsare. Enheten har ett webbgränssnitt med samma utseende och känsla som andra D-Link-enheter.

När du lägger till nya enheter till enheten, uppmanas webbgränssnittet du konfigurera dem. Du kan välja mellan ext2 eller ext3 filsystem, som gränssnittet säger, korrekt, är bättre för prestanda eller tillförlitlighet respektive. Ext3 är en lagrad filsystem, och så är mycket mindre sannolikt att få skadade vid strömavbrott eller om det finns någon annan olyckshändelse.

Nya volymer kan endast skapas med tillsats av enheter, du kan inte lägga till enheter till befintliga volymer. Om du vill utöka kapaciteten för DNS-343 drive-by-enhet, kan du bara använda varje enhet som en separat volym – eller kopiera alla dina data från enheten, konfigurera enheterna och kopiera data tillbaka igen. Om du vill använda DNS-343: s RAID funktioner måste du fylla maskinen helt innan du börjar. Observera att du inte kan välja namnen på de volymer som du skapar, men du kan senare skapa delar med namn som du väljer.

När du har konfigurerat dina enheter i volymer kan du tilldela användarrättigheter till dem. I ett nätverk där säkerheten inte är ett problem kan du helt enkelt låta anonym åtkomst till volymerna. Annars en ganska standard system för användare och grupper används för att bevilja tillstånd till mappar, även om det finns några konstigheter. Du kan dela en mapp på varje volym i enheten separat och tilldela behörigheter till en enskild användare eller grupp till den aktien. Men du kan inte ha mer än en användare eller grupp tilldelas en andel, och varje användare kan bara tillhöra en enda grupp. Det enda sättet att ge olika behörigheter till olika personer för samma filer och mappar är att skapa separata aktier för varje person. Dessa behöver olika namn, så olika användare kan hamna komma åt samma filer på olika vägar.

Förutom SMB-fil som betjänar, erbjuder DNS-343 en FTP-server, en iTunes-server och en UPnP-mediaserver. Inga andra vanliga fil som betjänar protokoll, såsom NFS stöds – trots apparaten uppenbarligen Linux-baserade. FTP-servern är konfigurerad på ungefär samma sätt som SMB aktier med samma användarnamn och grupper. ITunes-servern gör innehållet i en mapp tillgängliga via iTunes delade bibliotek protokoll, med valfri lösenordsskydd. UPnP-servern utför en liknande funktion.

DNS-343 kan automatiskt ladda ner filer och mappar från avlägsna platser via HTTP eller FTP. Tyvärr kan det inte göra detta om det är en del av en Windows-domän.

Bristen på flexibilitet i DNS-343 är en besvikelse. Även om en låg kostnad enhet bör det finnas större kontroll över konfigurationen av enheterna och aktier och användarbehörigheter. Mindre företag som sannolikt kommer att använda en enhet som detta kommer att drabbas mer av kopieringen bakåt och framåt som behövs för att expandera denna enhet samtidigt på bästa sätt utnyttja sina anläggningar.

DNS-343: s starka sidor är dess minimala ställtiderna och kompakthet. Dess nackdelar är dess brist på flexibilitet, särskilt för företagsanvändare. Om du köper lagring för hemmabruk, är DNS-343 bra. För kontoret, rekommenderar vi att spendera mer pengar på en högre slutprodukt, eftersom det kommer att löna sig på lång sikt.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator