En HR affärsmodell för Millennials

Definitionsmässigt innebär business transformation förändring – att göra saker annorlunda än tidigare. Undersöka affärsmodeller är en viktig, men ofta underplayed, dimension transformation.

Jag skriver ofta om digital omvandling, vilket innebär en långsiktig strategi för anpassning till elektronisk, Internet och mobila processer. För de flesta företag, är affärsmodell förändring en stödjepunkt runt vilken digital omvandling kan ske. Äkta digital omvandling krav med tanke på hur en organisation fungerar, hyr, utvecklar produkter, förstår kundernas behov, och drar nytta av teknik för att leverera största värde. Med andra ord, att undersöka affärsmodeller.

Vikten av affärsmodeller kan knappast överdrivas, så jag frågade investerare, lärare, författare, forskare, och affärsmodell expert, Deb Mills-Scofield, författaren en gäst post. Hon är en medskapare av Alex Osterwalder är vanligt förekommande verktyg, Business Model Canvas, och därför är kvalificerad att skriva om detta ämne.

I denna gäst post, utvecklar Deb ett exempel på en affärsmodell som HR avdelningar kan använda för att hantera sin relation med Millennial arbetare. Modellen hon föreslår är varken fullständig eller definitiva, men är ett steg i rätt riktning.

Hur kan ett företag förnya och behålla sin konkurrenskraft? Genom att kontinuerligt iteration affärsmodeller som skapar, levererar och fånga värde. Få företag gör detta väl med externa marknader och kunder, för att inte tala om interna grupper. När intressenter inte visa IT, finans, inköp och HR så effektivt, det är kanske därför funktionella ledarna inte behandlar sina områden som ett företag och upptäcka de verkliga behoven hos kunder.

HR är i desperat behov av en ny affärsmodell. Kombinationen av boomers pension, Millennials expanderar sin närvaro på arbetsplatsen, hård konkurrens om de bästa begåvningarna, förvirrande och förändrade regler och ny teknik gör HR mogen för förändring.

Som företag måste HR tillgodose många grupper, däribland den juridiska avdelningen, timanställda, facklig arbets, kortsiktiga pensionärer, hög potential arbetstagare, företagets ledning, avdelningschefer, och Millennials.

Låt oss undersöka en HR affärsmodell som möter behoven hos Millennials passionerade och en allt mer inflytelserik grupp som vill göra en skillnad och alltid att lära. Vi kommer att använda Affärsmodell Canvas som en ram.

Partners: HR kan inte göra sitt jobb ensam och behöver partnerskap för talang förvärv och icke-traditionella utbildningsmöjligheter. Universitet och högskolor, icke-statliga organisationer, branschorganisationer och icke-typiska organisationer som TED och Business Innovation Factory (BIF) som gör det möjligt för en bredare, mer omfattande nätverk är potentiella partners, Key. Aktiviteter: I grund och botten måste HR attrahera och behålla tusen talang. HR-verksamhet i samband med dessa två centrala mål inkluderar branding, sociala medier, rekrytering och kompetensutveckling, Key Resources. Fördelar paket är en självklarhet. Men är professionell utveckling också av största vikt att Millennials. Möjligheter för kontinuerligt lärande behöver inte vara dyrt eller formellt, men måste vara meningsfull, användbar och relevant. Mentorer är kritiska, kanaler och kundrelationer. Modern teknik är nödvändigt för att attrahera och behålla tusen talang. Sociala medier, bloggar och samarbetsverktyg möjliggör intern kompetensutveckling, särskilt med människor spridda över hela världen. Ändå Millennials önskan också ansikte mot ansikte kontakt och företag bör planera för att rymma det, kostnadsstruktur och Revenue Streams:. För att förstå kostnaderna, anser HR “intäkter” som påverkar företaget. Även effekten är inte lätt att kvantifiera, är det HR nyckel till att upprätthålla verksamheten. Stor talang gör en organisation för att förnya och utföra sin verksamhet inom alla områden, talent management är därför en av de viktigaste aspekterna av en framgångsrik företag, värde propositioner. På en hög nivå, ger en framgångsrik HR-teamet effektiva, och individualiserad professionell utveckling som tillgodoser väljares behov. Aktivera balans mellan arbete / liv är ett annat område som kan skapa en konkurrenskraftig talang fördel. Utbildning chefer att leda och driva nytta för sina lag och företaget, bortom utvecklingssamtal, är ännu ett område där HR kan ge betydande fördelar. I allmänhet, det verkliga värdet av HR ligger i att leverera och behålla den viktigaste komponenten för all innovation och tillväxt: humankapital.

Här är vad en grundläggande HR affärsmodell inriktad mot Millennials kan se ut

Partners: HR kan inte göra sitt jobb ensam och behöver partnerskap för talang förvärv och icke-traditionella utbildningsmöjligheter. Universitet och högskolor, icke-statliga organisationer, branschorganisationer och icke-typiska organisationer som TED och Business Innovation Factory (BIF) som gör det möjligt för en bredare, mer omfattande nätverk är potentiella partners.

Nyckel Aktiviteter: I grund och botten måste HR attrahera och behålla tusen talang. HR-verksamhet i samband med dessa två centrala mål inkluderar branding, sociala medier, rekrytering och kompetensutveckling.

Nyckelresurser: Fördelar paket en självklarhet. Men är professionell utveckling också av största vikt att Millennials. Möjligheter för kontinuerligt lärande behöver inte vara dyrt eller formellt, men måste vara meningsfull, användbar och relevant. Mentorer är kritiska.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Kanaler och kundrelationer: Modern teknik är nödvändigt för att attrahera och behålla tusen talang. Sociala medier, bloggar och samarbetsverktyg möjliggör intern kompetensutveckling, särskilt med människor spridda över hela världen. Ändå Millennials önskan också ansikte mot ansikte kontakt och företag bör planera för att tillgodose detta.

Kostnadsstruktur och intäkter till förstå kostnaderna, anser HR “intäkter” som påverkar företaget. Även effekten är inte lätt att kvantifiera, är det HR nyckel till att upprätthålla verksamheten. Stor talang gör en organisation för att förnya och utföra sin verksamhet inom alla områden, talent management är därför en av de viktigaste aspekterna av en framgångsrik företag.

Värde propositioner: På en hög nivå, ger en framgångsrik HR-teamet effektiv, effektiv och individualiserad kompetensutveckling som möter väljarnas behov. Aktivera balans mellan arbete / liv är ett annat område som kan skapa en konkurrenskraftig talang fördel. Utbildning chefer att leda och driva nytta för sina lag och företaget, bortom utvecklingssamtal, är ännu ett område där HR kan ge betydande fördelar. I allmänhet, det verkliga värdet av HR ligger i att leverera och behålla den viktigaste komponenten för all innovation och tillväxt: humankapital.

Affärsmodeller bör omfatta passningen mellan kundernas behov och företagets värde proposition. Värdet Proposition Karta kan hjälpa oss att undersöka Millennials verkliga behov och identifiera sätt HR kan mötas, även överskrida dem.

Millennials önskan om fortsatt lärande och tillväxt innebär att HR måste ge ett omfattande program för individualiserad kompetensutveckling (IPD). Att utveckla detta värde proposition, överväga “jobb” som Millennials vill ha gjort i en IPD.

Millennials vill ha en mångfald av arbetserfarenhet för att förstå den större bilden, och förstå konsekvenserna samtidigt lära även om andras arbete i organisationen. De försöker lära kontinuerligt om andra jobb, projekt, team och erfarenheter.

Detta är ett problem i många företag, som bara utbilda anställda om frågor snävt relaterade till deras företag eller bransch. Mer upplysta organisationer inser värdet i att hjälpa de anställda att få ett bredare perspektiv som kan gynna företaget med ny kunskap och synpunkter. HR kan arbeta med Millennials att skapa ett mångsidigt nätverk som ger bolaget nya idéer, perspektiv, kunder, leverantörer och partners. Vi kan inte nog betona vikten av mentorer, bland annat från andra delar av verksamheten, som kan presentera en mer fullständig bild av företaget och hjälpa yngre medarbetare bättre förstå interna politik och prioriteringar.

Vad kan HR göra? Ge tvärfunktionella team och erfarenheter, identifiera specifika områden av intresse för Millennials att utforska, hjälpa dem att skaffa olika färdigheter och kunskaper, och erbjuda incitament som uppmuntrar chefer att ge tid och medel för utbildning och utveckling. HR bör överväga att erbjuda sin egen uppsättning av produkter och tjänster: sabbatsår, rotations uppdrag, mentorer och kontinuerligt lärande planer som omfattar både interna och externa resurser.

Affärsmodeller är grunden för framgång i dagens digitala värld. Genom nytänkande affärsmodeller för interna funktioner och operationer, kan vi utbilda våra medarbetare att förnya sig på ett sätt som kommer att glädja kunder och generera vinst.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Millennials: En föreslagen HR affärsmodell

Millennials: En föreslagen HR affärs proposition

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst