För ett år sedan Internet förlorat en chans att störa en ond global industri

För ett år sedan FBI stänga av nätet illegala droger marknaden Sidenvägen. Jake Swearingen på The Atlantic, rapporterar att hittills finns det ingen efterträdare bland en brokig samling av webbplatser

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

På DeepDotWeb, skil en anonym redaktör allt darknet relaterade … [Han] förutspår att den galna explosionen av mindre marknader kan vara på tillbakagång.

Marknaden var ganska stabil under de senaste några månader till skillnad från första halvåret 2014 … Jag tror att det kommer att förbli ganska mycket samma sak med vissa marknader dyker upp och några avstängning från denna eller annan anledning tills vi får se några nya tekniken -Troligtvis en som kommer att erbjuda en decentralisering av marknaderna.

Foremski take: Med stängningen av Sidenvägen, Internet förlorat en chans att störa en verkligt onda global industri.

Sidenvägen kunde skapa en skyddad marknad som höll pengar ur händerna på våldsamma gatugäng och internationella brottssyndikat.

Och genom sina köpare recensioner som markerade bästa kvalitet, skyddas det människor (många amerikanska medborgare) från exponering för gifter som förfalska alla gatudroger.

En tillräckligt stor Silk Road, eller en samling av liknande tjänster, kan ha allvarligt utmanade intäkter gathörn gäng och internationella gangstrar, på en skala att USA: s krig mot droger har misslyckats med att göra.

Och det är mycket bättre för samhället om läkemedelsdistributörer tävla online än genom att mörda varandra i tiotusentals, som i Mexiko.

Mottagarna av kriget mot mörka marknader är de internationella brottssyndikat, slå män, och korrumperar regeringstjänstemän som möjliggör den globala droghandeln att fortsätta som förut, i svindlande mängder.

Denna historia är inte klar ännu, kommer det att finnas nya störande möjligheter. Som The Atlantic artikeln påpekar, kommer nästa generation av Silk vägar vara smartare och smygvänlig och försiktig. Och jag är säker på deras produkter kommer att vara av mycket högre kvalitet och säkerhet än gatudroger eftersom det för första gången de bästa producenterna kommer att kunna direkt konkurrera mot varandra.

De Walter White i framtiden kommer att kunna förbli blida och medelklass. De kommer att bli små batch hantverksproducenter – och de kommer inte att tvingas att lära sig mord vägar narkotikahandeln. Förlorade post, sökord krig, och överraska förändringar i Googles sökalgoritm kommer att vara de mest dramatiska händelserna i en framtida uppföljare till “Breaking Bad.”

Denna nästa generation av Silk vägar kommer att utgöra en ännu större störande hot mot internationell narkotika verksamhet än den första. Och det är där nästa attack på mörka marknader onekligen kommer våren från: lego hackare som arbetar för karteller.

Men det skulle bli en enormt pinsamt vanlig orsak till amerikanska läkemedelsbekämpande insatser. Det skulle inte se bra ut om jakten på nätet mörka marknader genom amerikanska brottsbekämpande organ direkt gynnat verksamheten i karteller.

Vilket är anledningen till detta kan alla leda till mer förnuftiga droglagar, bättre behandling av missbrukare och förbättrad utbildning för alla. Det hjälper krympa alla droger marknader på darknets och i de mörka hörnen av gatan.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard