Förstärkt upp Couchbase Server 3.0 beta riktar utvecklare och administratörer

Dokument orienterad Couchbase tror sin nya $ 60m finansiering markerar det ut som tillhör en elitgrupp av NoSQL företag med verklig teknisk och ekonomisk tyngd.

Effekterna av BYOD och molntjänster på ERP, Forskning: IT-ledare avslöjar missar, aktuella trender och framtida affärssystem, Microsoft Enterprise primer på Windows Azure nätverk, kostnadsfördelning toolkit: Google Apps vs. Office 365

Öppen källkod NoSQL fast Couchbase säger nya funktioner i Server 3.0 beta släpptes idag stärka databasens core arkitektur och även göra livet enklare för utvecklare och administratörer.

Företaget är rättfärdiga sin beskrivning av Couchbase Server 3.0 beta som den mest betydande utsläpp av dokumentet orienterad databas hittills genom att peka på tillsatsen av on-the-fly avstämbara minne och strömmen baserade databas Change protokoll, eller DCP, utformad att skära latens.

EnterpriseDB strävar efter enklare NoSQL dev med gratis Postgres AWS verktyg, SAP HANA: Användare kämpar för att se den affärsmässiga, Software licensiering: Denne man tycker att det är dags att någon stod upp för slutanvändaren, PostgreSQL: Vad ligger bakom dra av denna öppen källkod ? databas, Datastax s 4,5 Cassandra bränder upp Apache Spark i minnet analys, Couchbase VD: Endast tre NoSQL företag sticker ut från förpackningen, Oracles i minnet alternativet syftar till att slå resten inom 12 månader, Hadoop stora datamängder: Kan SQL-stöd föra den till massorna?

Men det är också lyfta fram ett antal förbättringar som syftar till att ge databasen företags kvalitet administration och gör det möjligt för utvecklare att skapa program baserade på Couchbase.

“Förutom grundläggande förändringar, som den avancerade ström baserat protokoll och avstämbara minne, som förbättrar prestanda och gör det möjligt för Couchbase att stödja många nya användningsfall har vi dramatiskt förbättrat utvecklaren erfarenhet gör det lättare att bygga och utöka applikationer som byggs på Couchbase, “Couchbase VP produkter och processtekniska Ravi Mayuram sade i ett uttalande.

Strömmen baserade DCP förbättrar hastigheter genom att ta bort flaskhalsar, och hjälper sätt ökade minne och nätverksfunktioner används, enligt Couchbase. Bland andra fördelar, visar det bättre visa prestanda och omedelbar streaming och snabb indexering av ändringar i dokument för att möjliggöra uppgifts frågor på nära realtid hastigheter.

DCP är också tillskrivas med förmågan att skära latens för Couchbase Cross Data Center Replication, eller XDCR, genom att replikera data, minne till minnet, från källan klustret till destinationen klustret.

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Couchbase Server 3.0 beta är avstämbara minne tillåter administratörer att välja att hålla alla data i minnet för snabba svarstider, eller bara för att behålla en delmängd.

“Denna nya funktion ger Couchbase Server makt för att stödja mycket stora datamängder på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt, och gör det möjligt för Couchbase Server för att stödja en mängd nya användningsfall som databasen kan konfigureras i farten för att stödja oavsett användningsbehov “företaget sade.

På administrationssidan, har betaversionen nya alternativ som gör inkrementella säkerhetskopior av endast uppgifter ändrats sedan den senaste säkerhetskopieringen, vilket snabbar upp processen och kräver mindre lagringsutrymme.

Administratörer kommer också att få bättre kontroll över tilldelningen av skopor, som är isolerade, virtuella behållare som logiskt gruppera poster inom en klusterresurs. Pausa och återuppta kontrollerna möjliggör XDCR replikering stoppas och startas igen vid underhåll.

Couchbase Server 3.0 ger också bättre säkerhet, med SSL-kryptering av data under flygning mellan klient och server, “ger säker on-the-wire dataåtkomst för applikationer och administratörer”. Krypterad HTTPS-åtkomst till administratörskonsol Couchbase och REST API är en annan nyhet.

För utvecklare SDK erbjuder tillgång till integrerade, infödda JSON, vilket ger enklare och snabbare applikationsutveckling i vanliga språk, sade Couchbase. Det finns också asynkrona och reaktiva gränssnitt i Java and.NET för skapandet av det Couchbase beskriver som rikare applikationer, med bättre IO prestanda.

Ovanpå att det finns nya integrationer med öppen källkod ramverk ansökan Spring, korutin baserade Python nätverk bibliotek gevent och händelsestyrd nätverk motor Twisted, bland annat.

Med beta har Couchbase också lanserat en Server 3.0 bug bash konkurrens med vinnare kommer att tillkännages vid den årliga användarkonferens i San Francisco i oktober.

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

databaser och öppen källkod