Kanadensisk polis “erhållits” BlackBerry huvudkrypteringsnyckel

Kanadensiska polis har fått krypteringsnycklar som används av konsumenter BlackBerry-enheter, en gång tros vara en av de mest säkra mobila enheter på marknaden.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

En ny rapport från vice News fann uppenbarelserna begravda i domstol dokument som rör en Montreal brottssyndikat fall visar hur BlackBerry och mobilnät Rogers samarbetade med polisen.

Om källkoden hamnar i orätta händer, skulle skadan vara oöverskådliga.

Varför CIA vill krypterings bakdörrar är ett misslyckande av ledarskap, inte intelligens, Apple, vägra bakdörr tillgång till data kan möta böter, NSA är så överväldigad med data, är det inte längre är effektiv, säger uppgiftslämnaren, Som Snowden läckor började, där var “rädsla och panik” i kongressen, hur Microsofts uppgifter fall skulle kunna riva upp den amerikanska högteknologiska industrin, om du har “ingenting att dölja”, här är där för att skicka dina lösenord, Möt skuggiga tech mäklare som levererar data till NSA

Tekniska rapporter som sparas i domstol av Royal Canadian Mounted Police visar att tjänstemän snappas upp och dekrypteras cirka en miljon meddelanden som används av BlackBerry egen meddelandeteknik i förhållande till målet. Brottsbekämpning sägs ha tillgång meddelanden med bolagets huvudkrypteringsnyckel, som används för att kryptera konsument meddelanden som skickas till och från enheter.

Men hur delaktig Blackberry var återstår att se.

Det är inte klart om krypteringsnyckeln kom från, enligt rapporten, men statliga advokater hade försökt att hålla uppgifter om ärendet hemligt i nästan två år.

Vice sade i sin rapport att den kanadensiska smartphone maker “underlättat avlyssning processen”, men dokumentredigeringar maskerade alla sammanhang. Publikationen säger att nyckeln skulle kunna ha extraherats direkt från en enhet av en tredje part entreprenör.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

BlackBerry länge känd för att ha använt en huvudkrypteringsnyckel, som används på varje enhet att förvränga meddelanden. Detta ger företaget tillgång till all kommunikation över sina system, och skulle göra det möjligt att lämna över uppgifter till brottsbekämpande när du tillfrågas. Men eftersom Edward Snowden avslöjanden det var allmänt antas att åtminstone en av de fem Eyes regeringarna samarbetande i massövervakning – varav Kanada är medlem – hade förvärvat nycklarna.

Företagets affärssystem är inte tänkt att påverkas av övervakningsteknik, eftersom varje enskild server har sin egen krypteringsnyckel som även BlackBerry inte har tillgång till. Systemet sades vara utformade för att förhindra BlackBerry från våld överlämnar sina kunders affärshemligheter.

Det är inte det första försöket av en regering att avkoda BlackBerry-enheter eller meddelanden. Vid den tiden hade den kanadensiska polisen nyckeln – mellan 2010 och 2012 – företaget hade en stor del av smartphone marknadsandel.

År 2011 var den brittiska underrättelsetjänsten GCHQ uppgift kallas in för att försöka knäcka nyckeln i ett försök att avslöja dem som organiserade oroligheter under London upplopp.

Under de senaste åren har många tech företag och telefontillverkare stärkt sina krypterings insatser för att låsa ut brottsbekämpning. Apple, och mer nyligen Google, båda har smartphones på marknaden som effektivt stänger ute någon annan än ägaren, mycket till förtret för lokala och federala brottsbekämpande organ.

Trots sin gång stolt status som en säkerhet föregångare, Blackberry har under de senaste åren halkat efter andra företag, som har drivit tillbaka i kölvattnet av Snowden upplysningar.

Vd John Chen förra året kritiserade detta arbete, med argumentet att företagen inte ska sätta sig över lagen, vilket tyder på att det skulle hjälpa regeringar i vissa fall. “Vi förkastar uppfattningen att tech företag bör vägra rimliga, lagliga ansökningar om tillgång”, sade han.

Företaget sade i november att den hade “inga planer” för att utfärda en öppenhet rapport om hur många uppgifter kräver det får från myndigheter.

En BlackBerry talesman avböjde att kommentera.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

LÄS MER

Den Hyperledger Project växer som gangbusters