Acer lanserar Aspire Timeline Ultra M5 Ultrabook bärbara datorer med Ivy Bridge-processorer, Nvidia grafik

Parad av Ultrabooks marscherar på med Acers offentliggörandet av nya Aspire Timeline Ultra M5-uppställning. Tre nya modeller erbjuder inga killer funktioner, men inkluderar – i fallet med de två högre priser bärbara datorer – Intel Ivy Bridge-processorer och Nvidia-grafik och är bara 0,81 inches tjock.

Börjar på $ 679,99, 4,3 pund M5-481T-6670 har en 14-tums LED-bakgrundsbelyst 1,366×768 skärm, 1,5 GHz Core-i3-2377M Sandy Bridge processor och 6GB RAM. Ytterligare $ 80 nät du M5-481TG-6814, som innehåller samma skärm utan också packar 2.6GHz kärn i5-3317U Ivy Bridge CPU och GeForce GT640M LE grafik. Du behöver dock bara få 4GB RAM.

Den $ 829,99 M5-581TG-6666 gupp skärmstorlek upp till 15,6 inches (men med samma upplösning) medan samma Ivy Bridge-processor och GeForce grafik som M5-481TG-6814. (Du får 6GB RAM, dock.) Alla tre M5 system inkluderar 500GB hårddiskar, 20GB solid state-enheter för snabbare boot-ups (med hjälp av Acer Gröna Instant On funktion), en DVD-enhet, och både Intel och Acer anti- stöld teknik. Acer hävdar batteritid på upp till 8 timmar tack vare M5: s Power lång livslängd batteri.

Medan Aspire Timeline Ultra M5 bärbara datorer kommer inte wow du HP Envy Spectre, de fortsätter Ultrabook väg mot att bli mainstream bärbara plattform, som blir viktig som back-to-school handla drar igång snart.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen