Asus siktar för tablett tillväxt i Indien

Asus riktar till hörn 20 procent tablett marknadsandel i Indien, samt stärka försäljningen i netbook och bärbara segment, 2013.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Värdera Uneaz Quraishi, chef för försäljning och distribution på Asus Indien, The Hindu Business Line rapporterade lördag den taiwanesiska PC-tillverkaren hoppas att sälja 400.000 tabletter, eller 20 procent av de två miljoner tabletten marknaden i Indien, under det kommande året, med hjälp av aggressiv marknadsföring och catering nya produkter som passar konsumenternas behov. Den har för närvarande en 7-procentig andel på marknaden, konstaterade han.

Förutom tabletter, företaget också ute efter att öka sin marknadsandel i, netbook och bärbara segment. Det övergripande tablett, netbook och bärbara verksamhet växer med 15 procent per år, med Kina sin topp marknad med 5,5 miljoner sålda enheter årligen, förklarade Quraishi.

Asus har idag 60 butiker i Indien, och 15 nya butiker kommer att öppnas i december. Av 31 Mar 2013, kommer det att finnas 100 butiker totalt, tillade verkställande.

En av enheterna Asus hoppas ska gör ett plask i den indiska marknaden är Google Nexus 7 tablett, som började säljas i Indien i november detaljhandel på INR 19.990 (US 367 $).

På den andra änden av prisskalan, planerar man att presentera en budget 7-tums Android-tablett för cirka INR 15.000 (US $ 275) i januari 2013. Alex Huang, vd för systemets Business Group på Asus Indien, berättade Mobile Indiska blogg förra månaden. “Hittills har vi inte en tablett catering till nybörjar köpare i landet, vilket är en ganska stor marknad men med lanseringen av fliken 7-tums i januari, Asus kommer att behandla detta problem.”

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett