Åtta sätt att göra användartester enkel och snabb

Användbarhetstester för applikationer, gränssnitt eller program behöver inte vara en komplicerad, dyr eller tidskrävande. Det är en relativt snabbt och enkelt sätt att gå till väga – och göra alla nödvändiga justeringar som kommer att hålla slutanvändarna engagerade och nöjd med resultatet, Foto:. HubSpot

Det är ord från Steve Krug, en högt respekterad användarupplevelse expert och författare av Rocket Surgery Made Easy. I sin senaste keynote på MinneWebCon 2015, föreslår han att DIY användbarhetstester kan vara enkel, billig, snabb och effektiv.

Bland Krug förslag är dessa åtta nyckel riktlinjer som banar väg för DIY användbarhetstester

1) Håll användarna prata och uttrycka sina åsikter. Att arbeta med användarna är ofta som terapi, säger Krug: “Det viktigaste är att hålla dem tänker högt”, säger han. “Du försöker få dem att berätta vad som händer genom deras huvud.

2) Håll antalet personer du testar små, råder Krug. Tanken antal användare vid varje session är tre, påpekar han. “Med testa tre användare du kommer att hitta fler problem än du faktiskt har resurser att åtgärda. – Det tar inte många användare att hitta allvarliga problem”

3) Hålla saker informellt. En testområde kan sättas upp var som helst i organisationen. Plus, tillägger han, att dela resultaten av tester kan destilleras i en enda e-post, med kulor belyser viktiga problem som upptäcks. “Jag tror inte på att samla in statistik, eftersom du bara testar tre personer krävs Inga stora tutande rapport, antingen -. Det brukade vara en person som genomfört användbarhets rapporter skulle behöva skriva en 30-till-50- sidiga rapporten med alla typer av skärmbilder. ”

4) Test tidigt. När det gäller applikationsutveckling, “folk vänta med att testa tills saken var kokta, jämfört med att spendera $ 5000 på en runda av användbarhetstester medan det fortfarande var i ett dåligt bildade stat” Krug säger. “Problemet är, om du väntar tills det är gjort, då är det för sent att fixa något.” Krug säger testning kan även börja med wireframes – “testerna tenderar att vara mycket kort, bur du kan få stora insikter,

5) Test ofta. Dessutom Krug råder, upprätta en regelbunden testning datum en gång i månaden. “En gång i månaden, ta in tre personer, och göra tester på den dagen”, säger axelryckning. “Detta förenklar testning genom att förenkla rekrytering, eftersom du vet exakt när du kommer att behöva folk. Det unhinges test tidtabell från din utveckling schema.” Med testning knuten för nära utvecklingsscheman, kan testsessioner glida om delmål glida, tillägger han. Med en vanlig fast testa schema, kan IT-chefer testa “vad vi har liggande på den tiden.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

6) Få alla inblandade i testprocessen. Det faktiska antalet test användare bör begränsas – tre åt gången – men sessioner bör vara öppna för observation och diskussion av alla i hela företaget. Gör det till en “gemensam erfarenhet kan vara oerhört kraftfull”, säger han. Han ger också ett bra tips att göra evenemanget top of mind: stora mat till hands. “Det bästa sättet att få människor att komma till dessa saker är att ha de bästa snacks i organisationen”, råder han. Gå till bästa bageriet och beställa de choklad croissanter.

7) Fokus hänsynslöst på ett litet antal av de viktigaste problemen. “Problemet med användartester är mycket effektiv,” Krug påpekar. “Du kan slå upp en hel del problem mycket snabbt. Men det visar sig att vi inte har så mycket tid, människor och resurser för att åtgärda användbarhetsproblem. De problem du hittar alltid är mer än de resurser du har att åtgärda problem.” Det är viktigt att fokusera på en eller två viktiga problem och kanalresurser i den riktningen, säger han.

8) Tweak, inte redesign. “Vid fastställandet problem, alltid gör det minsta du behöver göra”, Krug säger. “Do not go in och försöka göra det perfekt – gå in och göra det enklaste förändring som du kan”, förklarar han. Det är bättre att justera än att försöka en dyr tidskrävande redesign av ansökan eller användargränssnitt. “Tweaks kostar mindre – tweaks inte förstöra liv, bryta upp familjer vrak karriärer”, Krug förklarar. “Små förändringar kan göras snabbare, och om du gör större ändringar, kommer du antagligen att bryta andra saker som fungerar bra i processen.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september