AWS ser ut för massiv moln datacenter expansion – men var?

Amazon Web Services är inställd på att få fler datacenter, baserat på information som samlats in från Amazons senaste resultat arkivering.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

För kvartalet, bolaget tillbringade $ 657 (£ 418) om förvärv av anläggningstillgångar, upp från $ 386 under föregående kvartal, sade det i, för det andra kvartalet resultat släpptes på torsdag,. En stor del av dessa utgifter är sannolikt att komma från datacenter utbyggnad, tillsammans med nya lager för detaljhandelsdivision.

Amazons fast kategori tillgångar inte bryta ut uppdelningen mellan utgifterna för produktlager – uppfyllandet centra – och AWS infrastruktur. Men Amazon investera kraftigt i distributionscentraler under 2011 och typiskt gör dessa investeringar i treårsperioder, så det är troligt att bördan av denna investering kommer att gå in datacenter.

“Den ökade investeringar speglar ytterligare investeringar för att stödja fortsatt tillväxt består av investeringar i IT-infrastruktur för att bygga Amazon Web Services och ytterligare kapacitet att stödja våra upplåningsverksamhet,” Amazon finanschef, Tom Szkutak, sade på ett resultat samtal.

Under det tredje kvartalet, är företaget som att hälla mer pengar i anläggningstillgångar än någonsin tidigare, Szkutak förväntar investeringar i dessa tre månader för att vara mellan $ 800 och $ 900.

“Dessa förväntade investeringar drivs främst av våra förväntningar på en fortsatt tillväxt bestående av investeringar i teknisk infrastruktur, inklusive Amazon Web Services och ytterligare kapacitet att stödja våra uppfyllelse verksamhet”, sade han.

Baserat på min egen, utredning AWS, denna typ av investeringar som bolaget spår nära dess DataCenter utbyggnad (se diagram).

Potentiella DataCenter platser

Vad vi kan ta av detta är att Amazon planerar nya datacenter. För närvarande har det datacenter i Nordamerika, Europa, Sydamerika och Asien (Japan och Singapore). Det har också kant platser över hela världen, bland annat i Australien och Kina (Hong Kong).

Om du tittar runt om i världen, har Amazon en uppsjö av alternativ, men några verkliga val. Kina är en enorm tillväxtmarknad för internetföretag, men västerländska företag som är verksamma i regionen står inför tuffa reglering och risken för statlig inblandning.

Det finns även Tyskland, som har stränga lagar om dataskydd som gör en i-land datacenter attraktiv för potentiella kunder. Men är marknaden tillräckligt stor?

När det gäller Afrika, även om anslutningsmöjligheter har ramped upp under de senaste åren, är den region fortfarande relativt omogen när det gäller moln adoption.

Vad om Mellanöstern? Going av vad datacenter professionella berätta, verkar detta osannolikt. Regionens kombination av hög värme, sandstormar och instabila geopolitiska massivt ökar kostnaden för ett datacenter build-out och sätter föraren i riskzonen för oplanerade driftstopp.

Det finns alltid Australien. Landets ekonomi har varit på en rulle, det har en bördig tekniksektorn, och gruvföretag som säljer resurser till Kina genererar stora mängder geologiska data som, vid någon tidpunkt, kommer att behöva behandlas. Varför inte i molnet?

Amazon behöver datacenter för att möta den svällande efterfrågan på dess AWS division, men att välja sin plats är knepigt. Vid en investering som körs i miljontals dollar, har Amazon att vara säker på företag, har förtroende för landets ekonomi, och har en demonstrerad business case för att ta på sig extra kostnad infrastrukturen. Min insats är Australien och Tyskland.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid