Bitcoin förtroende spel är ett pyramidspel för 21: a århundradet

Tja, färga mig förvånad. En virtuell valuta, backas upp av absolut ingenting förutom den hårda tro på integritet av en komplex matematisk formel några av dess förespråkare även förstå, har visat sig vara lite mer trovärdig än den Zimbabwe dollar efter hackare testade och besegrade kontroller som införts för att hantera det falla på första hindret.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

I utveckling som skulle överraska ingen, den katastrofala nedgången i Mt Gox -som har, ansökte om konkurs, i USA efter att ha ägt systematiskt och styckade av hackare – har följts av hackare “stöld av 12,3 procent av Bitcoin lagras på; Poloniex utbyte.

Detta är den tredje Bitcoin utbyte falla redan och hackare bara börjat. Som mest kända metoder för att kompromissa Bitcoin snabbt delas över hela världen och nya, påstås-säkra valuta aggregering punkter falla som Fort Knox i Goldfinger, Bitcoin stöld kommer sannolikt uppsving – och sedan dör, som flaggar förtroende och efterfrågan driva sitt värde genom golvet.

Det är inte som om bristerna i systemet inte har varit väl kända: Bitcoin liknande sätt skakas tre år sedan när en hacker smet in Mt GOX system och lyckades driva värdet av en Bitcoin från ca $ US13 bara en cent blink of an eye.

De förråden nyfiket anförtros att hantera Bitcoin integritet är inte den enda svaga punkten i systemet: den virtuella valutan har gett hackare av alla ränder något verkligt och konkret som att koncentrera sina ansträngningar.

Ökningen av Bitcoin-gruv skadlig kod har inte bara tillåtet många av dem att använda andras datorer för att göra otaliga förmögenheter medan de sover, men visat hur effektivt Bitcoin algoritm – trots försäkringar om motsatsen – är driver ett ekosystem som är i grunden öppen till skadlig manipulation.

Ökningen av Bitcoin-gruv skadlig kod har inte bara tillåtet många av dem att använda andras datorer för att göra otaliga förmögenheter medan de sover, men visat hur effektivt Bitcoin algoritm – trots försäkringar om motsatsen – är driver ett ekosystem som är i grunden öppen till skadlig manipulation.

Samtidigt är de fattiga punters kö för att stödja Bitcoin eftersom de tror på vikten av virtuell valuta. Det verkar som varannan dag nyhetsinslag belysa välmenande café ägare som stolt visar sin nörd cred – och total avsaknad av verklig affärsmannaskap – genom att påpeka att de accepterar Bitcoin.

Ingen tycks dock vara att påpeka att ingenting vars värde är så naturligt och oförutsägbart flyktiga bör användas som grund för verkliga köpa och sälja. På $ 13 som café ägare kan vara villiga att acceptera en av mina Bitcoins som betalning för min smörgås, kaffe och danska – men när de pengar jag betalat honom är värt $ 0,01 ett par timmar senare, kommer han inte att vara så glad. Jag misstänker att hans hyresvärd kommer inte att vara så storsint.

Några av de personer som hoppar in Bitcoin i detta tidiga datum får hoppas att samla en guldgruva av virtuell valuta på förhoppningar om att öka den framtida efterfrågan kommer att förvandla dem till verkliga miljonärer över en natt. Du vet, som att köpa, Apple aktier, eller begränsad upplaga Franklin Mint plattor. Eller, aktier i Pets.com.

Visst, gillar alla att göra snabba pengar. Men att låtsas att Bitcoin är magiskt värd investering som länge etablerade och noggrant reglerade valutor som brittiska pund eller amerikanska eller australiska dollar, är inget annat än galenskap. Bitcoin är inte en fiat valuta och vad den liknar mer än valuta är den beryktade Ponzi system vars värde var helt baserad på kontinuerlig tillsats av nya investerare vars huvudsakliga finansierade avkastning för tidigare investerare.

Bitcoin kommer att vara densamma: som sansade investerare inser att de är bättre att lägga sina pengar i råvaror vars värde kan äventyras i sekunder genom smarta hackare, valutan så entusiastiskt omfamnas av dagens spelarna att det finns en småindustri runt Bitcoin bankomater kommer att se efterfrågan drop så snabbt att det kommer att bli allt annat än värdelösa till någon annan än de mest optimistiska spekulanter.

Regeringarna (och medborgare) i Mexiko, Zimbabwe och oräkneliga andra länder har lärt sig med egna ögon hur problematiskt det kan bli, som snabba förändringar i efterfrågan på bränsle i deflation av valutor som har lämnat en gång rika utfattig och omdefinierade hela länders ekonomier.

Många digitala eran counterculteralists hävdar Bitcoin är viktigt skönhet är inte bara den virtuella karaktär men det faktum att det är decentraliserat, oreglerad och okontrollerbar. Men ingen livskraftig valuta kan fungera ordentligt utan lager på lager av noggrann kontroll.

Visst, Bitcoin förespråkare hävdar att den underliggande algoritmen är sund och att problemen är procedurfrågor i samband med de enskilda organisationer som ansvarar för underhåll av marknaden Bitcoin har skapat. Det kan vara, men Bitcoin måste existera som en del av en verklig ekosystem hanteras med samma slags ansvar, integritet, styrning och juridiska konsekvenser för brott som tilldelas till andra valutor.

Många digitala eran counterculteralists fördömer sådan reglering, med argumentet att Bitcoin s viktigt skönhet är inte bara den virtuella karaktär men det faktum att det är decentraliserat, oreglerad och okontrollerbar. Men ingen livskraftig valuta kan fungera ordentligt utan lager på lager av noggrann kontroll, och det är höjden av blinda optimism som tyder på att Bitcoin kommer att vara annorlunda.

Japans regering sattes att reglera Bitcoin, av vissa rapporter, men sedan beslutade mot det – argumentera, i en gnistrande fall omvägar logik, att det är i själva verket inte valuta och förbjuda banker från att sälja Bitcoin. Detta är samma typ av argument som regeringar inte reglerar vitaminer och kosttillskott med tvivelaktiga fördelar för den enkla anledningen att de anses vara livsmedel snarare än läkemedel.

Andra kan tyda på att Bitcoin bygger en marknad som planar ut som efterfrågetoppar, försörjnings planar ut, och marknadsmekanismerna stabiliseras. Det kan finnas vissa ekonomiska sanning i detta: den amerikanska dollarn, till exempel, är så allmänt ägda och grundläggande betydelse för världshandeln att även till förlust av miljoner i valuta knappt skulle registrera en blip.

Men Bitcoin är inte den amerikanska dollarn, och inte heller ens Zimbabwe dollar: Det är Santa Claus av valuta, något som mycket viktigt i samhället beror inte på fysiska bevis, men på strömmen av kollektiva tro. Med en central del av den Bitcoin ekosystem faller efter den andra och Mt Gox redan ansvarig för, skinnar tusentals upprörda kunder, av $ US446 miljoner – tillräckligt för att göra även Ivan Boesky eller Michael Milken rygga – det verkar svårt att föreställa sig en framtid för Bitcoin det är mycket mer än en spekulant paradis.

Vad tror du? Har du köpt in Bitcoin dröm? Är det en pump-and-dump system som kommer att falla med den tid du har läst den här artikeln? Eller jag saknar bara något? I vilket fall, gärna upplysa mig – och de andra som uppenbarligen bara inte få det.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard