Chinese watchdog hävdar arbetare missbruk vid Samsung växter

Samsung Electronics har anklagats för “omänsklig” behandling mot arbetare i fabrikerna företaget och dess leverantörer verksamma i Kina, tvingar dessa anställda att arbeta övertid och under osäkra förhållanden.

I ett uttalande som släpptes tisdag, Kina Labor Watch upptäcktes “svåra arbets missbruk” på sex fabriker som ägs och drivs av den sydkoreanska hemelektronik jätte, samt två anläggningar som drivs av sina leverantörer. Kränkningarna ingår tvångs övertidsarbete uppgår till mer än 100 timmar per månad, oavlönat arbete, och arbetare som görs för att stå för 11 till 12 timmar, sade den.

De anställda utsattes också för “verbal och fysisk misshandel”, och inte har effektiva interna klagomål kanaler, tillade gruppen. “Behandlingen av Samsungs kinesiska fabriksarbetare är långt ifrån modell” sades det i uttalandet. “Listan över illegala och inhumana brott är lång.

Resultaten följer en augusti rapport från Kina Labor Watch anger, Samsung anställda sju minderåriga arbetare. Detta föranledde sydkoreanska företaget att bredda inspektioner av sina leverantörer. På måndag, Samsung, sa att det skulle granska mer än 250 kinesiska företag, som tillverkade sina produkter för att avgöra om lagar bröts.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Samsung bibehålls det inte hitta några barnarbetare efter en undersökning av fabriken som ägs av dess kinesiska leverantör, HEG Electronics, som behandlar mobiltelefoner, dvd och stereo utrustning för elektroniska företag, däribland Motorola och LG, Korea Times rapporterade på tisdag.

Men gjorde det identifierar en brist på sjukvård och några dåliga arbetsmiljöer i HEG, som företaget har lovat att rätta till. Samsung lade den planerade två stora sonder i september 105 företag i Kina som uteslutande levererar till den koreanska företaget, och ytterligare 144 företag som har andra kunder förutom Samsung i slutet av 2012.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus