CSIRO skär jobb och stänger platser i budget squeeze

Australien federala myndighet för vetenskaplig forskning, CSIRO, kommer att skära mer än 500 jobb, skala tillbaka forskning och stänga flera platser som det känns squeeze av mer än AU $ 111 miljoner finansiering nedskärningar i, senaste federala budgeten.

Enligt CSIRO personal föreningen, gemenskapen och offentlig sektor unionen (SUKP), regeringens nedskärningar i organisationen kommer till runt AU $ 115.000.000, inklusive AU $ 111.400.000 budgetnedskärning och en separat “effektivitet utdelning” skära av AU $ 3.400.000 .

Den CSIRO vd, Dr Megan Clarke, har meddelat att organisationen räknar med att skära 420 heltids anställda positioner i slutet av juni 2015, med ytterligare 80 heltidsanställda som skall skäras i juni 2015 om de externa intäkter fortsätter att minska som förutspåtts.

Den CSIRO hade, redan meddelat, det skulle skära 300 heltidstjänster till följd av en omstrukturering som föranleds av de sjunkande externa resultat, och organisationen har förlorat mer än 400 befattningar sedan juli förra året.

Enterprise Software, TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Den CSIRO fick engångs budget finansiering av AU $ 32.200.000 för 2013-14 för att finansiera uppsägningarna.

Enligt SUKP har forskningsorganisationen noteras och bekräftade resultaten i den federala kommissionen för revision att den kämpar för att reparera, underhålla och driva sitt stort och varierat fastighetsbestånd.

Dock sade CSIRO att det inte fanns några ytterligare medel i budgeten för att hjälpa det klara med en AU $ 175.000.000 underhåll underskott.

Enligt Clark, kommer CSIRO omedelbart börja stänga åtta av sina platser, vilket minskar det totala antalet till 48.

De områden som skall stängas omfattar Campbell, Crace och Yarralumla platser i ACT, Victoria Highett laboratorium, Geelong-Belmont i Victoria och Armidale s Arding fältstation, som kommer att säljas.

Dessutom finns det ett antal platser avsatts för att vara stängd i Victoria, NSW, och Queensland. Den CSIRO anges det var ännu inte klart där personal från dessa platser skulle flyttas.

Clarke årliga Avstånd Statement visade också vilka forskningsområden CSIRO skulle skala tillbaka på grund av budget squeeze. Dessa inkluderar jordbruk, mat, hälsa, energi och resurser, tillverkning, miljö, och radioastronomi.

SUKP sade forskningsområden som CSIRO planerar att skala tillbaka eller avsluta helt och hållet är

1. jordbruk, livsmedel och hälsa: ledningen planerar att stoppa forskning inom neurovetenskap och kolorektal cancer, utom när det gäller kost.

2. Energi och resurser: Kongress olja och gas arbete kommer att omprioriteras. Geotermisk forskning kommer att upphöra helt och minskningar kommer att göras i andra aktiviteter som avskiljning och lagring av koldioxid och effektiv energihantering. CSIRO slutar också forskning om flytande bränslen.

3. Tillverkning, produktivitet och tjänster: Aktiviteter i biovetenskap, nanovetenskap, engineering enhet och system, och högpresterande metallindustrin kommer alla att minskas.

4. Miljö: Investeringar i urban vattenforskning kommer att minska inklusive allt arbete som för närvarande utförs på Highett Laboratoriet som en del av vattnet för en sund land flaggskepp. De totala investeringarna i sociala och ekonomiska vetenskaperna kommer att falla. Totala investeringen i mark biodiversitetsforskning kommer att minska. Marina biologiska mångfalden kommer att defunded, särskilt forskning för närvarande utförs av rikedom för Oceans flaggskepp på habitat kartläggning marin batymetri och.

5. Radio Astronomy: Det kommer att finnas snitt till forskning i radioastronomi, astrofysik och inom astronomi och teknik tema. Det kommer att finnas en minskning av ansträngning på Parkes och Narrabri anläggningar och Mopra anläggningen kommer att stängas helt och hållet.

Dessa finansierings nedskärningar CSIRO är kortsiktigt och destruktiv “, säger CSIRO personal förening president Dr Michael Borgås.” De kommer att göra bestående skada CSIRO och kapacitet att leverera nya uppfinningar och avgörande forskning för nästa generation av australier.

Förbundet sade organisationen hade redan kämpar för att sänka kostnaderna, att skära bort 400 jobb under de senaste nio månaderna, och ytterligare 300 väntas gå i slutet av detta år.

Dessa nedskärningar i offentlig finansiering av CSIRO kunde inte komma vid en sämre tidpunkt “, säger Borgås.” Dessa budgetnedskärningar kommer att innebära fler vetenskaps arbetstagare kommer att förlora sina jobb och mer viktig forskning kommer inte att ske. CSIRO ledning kan ställas inför den fruktansvärda utsikter att komma ur vissa forskningsområden helt och hållet.

Neddragningen tillkännagivandet kommer som liberal MP, Dr Dennis Jensen, spränger hans eget parti vetenskap och försvarspolitik, som beskriver dem som “dum” under ett tal i parlamentet denna vecka.

Centralt för Jensens kritik var Abbott regeringens AU $ 20 miljarder medicinsk forskning fond, som han sade är osammanhängande och saknade vetenskaplig förståelse.

Det verkar finnas en brist på förståelse för hur vetenskap fungerar “Jensen, en före detta forskare, sade i sitt tal igår.” En av de rådgivare [jag arbetat med] även föreslagit att en fysiker som arbetar vid CSIRO som förlorat sitt arbete kunde få en i medicinsk forskning! Jag vet att vissa människor tror att “fysiker” och “läkare” låter liknande, men det är för mycket.

Är detta medel till medicinsk forskning kommer att vara allmänt eller specifikt inriktade på cancer, Alzheimers och liknande? Hur ska vi källan dessa forskare? “, Sade han.” De växer inte på träd, och den utbildning som krävs är lång och mödosam, och mycket långa ledtider krävs.

Jensen föreslog också att den upplevda krisen i australiska vetenskap hade ökats genom avsaknaden av en särskild vetenskap minister.

Det är första gången vi har haft någon vetenskap minister sedan 1931. Jag är bittert besviken över att mina farhågor har kommit till stånd. Detta är en kritisk portfölj “, sade han.” Inte en enda G8 nation saknar en dedikerad vetenskap minister och detta bådar inte gott för framtiden.

Skuggan minister för högre utbildning, forskning, innovation och industri, Kim Carr, sade i dag de budgetnedskärningar till CSIRO kommer att ha en “förödande effekt på Australiens vetenskap aqnd forskningen”.

“CSIRO är vår främsta vetenskaplig forskning organisation, med ett internationellt anseende, och är hjärnan bakom ett antal banbrytande upptäckter, Wi-Fi, första effektiv behandling influensa Relenza och Hendra virusvaccinet, bland många andra, “sade Carr.

CSIRO är nu i färd med att urtagen av en regering som inte har någon vetenskap minister, ingen vetenskap politik och eftersom det håller visar, absolut ingen förståelse av fördelarna med vetenskaplig forskning “, sade han.” Det är närsynt, sjuk -considered, kostnadssänkande åtgärder som kommer att få djupgående och enormt negativa konsekvenser för australiska expertis, innovation och sysselsättningspotential.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt