Datacenter är inte alltid om företag

Vi ser en hel del nyheter om datacenter byggs i avlägsna områden att dra nytta av lokala skatteregler, billig kraft, geografisk stabilitet, eller en mängd andra skäl, så att ett stort företag kan leverera tjänster till kunder. Men det är mycket ovanligt att höra om datacenter byggs för att leverera tjänster till det lokala samhället. Och det är syftet med Shiprock datacenter öppnade denna vecka vid Navaho nationen.

Med lite ekonomisk motivation att få tjänster till fjärr nordväst New Mexico jordbrukssamhällen som utgör denna del av Navaho nationen invånare här är effektivt cut-off från den moderna kommunikations- och utbildningsmöjligheter (och allt annat) som tillförlitlig tillgång till internet kan ge . Den nya datacenter kommer att ge 3G och 4G bredbandsanslutning till 30.000 bostäder i området samt att erbjuda tjänster till företag och samhällsinstitutioner. Sammantaget når anslutnings nästan hälften av de reservationer 27.000 kvadrat miles via fiberanslutningar och mikrovågsugn torn.

Den $ 46.000.000 investeringar, vilket inkluderar $ 32.000.000 i stimulansmedel, är ett joint venture mellan stammens myndighet och World Commnet Wireless kallas NTUA Wireless LLC och ägs av nationen 51%. Medan huvuddelen av utgifterna har varit att bygga och driftsätta den trådlösa infrastrukturen, ger $ 8.000.000 datacenter anläggningen ihop trådlösa infrastruktur och server hosting anläggningar. Företagskunder kommer att kunna hyra rackutrymme och / eller hosting-tjänster inom anläggningen, som är den enda i sitt slag i regionen.

Enligt Farmington Daily Times, var några av de långsiktiga motivation för projektet startade när president Clinton besökte Shiprock 2000 och var förvånad över att finna att en 13-årig flicka som hade tilldelats en bärbar dator av sin skola kunde inte ansluta till Internet eftersom hennes hem hade ingen telefonlinje. Som ett erkännande av de förändringar den nya datacenter lanserades med tribal tjänstemän öppnar upp en bärbar dator och ansluta trådlöst till internet, framgår av strömmande en YouTube-video.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar